Μήπως είναι αυτός ο λόγος που δεν μπορείτε να κάνετε γυμναστική το πρωί;

μήπως-είναι-αυτός-ο-λόγος-που-δεν-μπορε-855051

Η γυμναστική από το μεσημέρι και μετά μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή σας, καθώς συμπληρώνει φυσικά τον καρδιακό ρυθμό του σώματος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Cell Metabolism.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές έβαλαν ποντίκια σε διαδρόμους σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και εξέτασαν την ικανότητά τους να ασκούνται.

Διαπίστωσαν ότι η συνολική απόδοσή τους ήταν καλύτερη -περίπου 50% καλύτερη κατά μέσο όρο- τις απογευματινές ώρες σε σύγκριση με τις πρωινές ώρες.

Επειδή η έρευνα έγινε σε ποντίκια, οι ερευνητές προσάρμοσαν τα δεδομένα για τους ανθρώπους.

Γιατί όμως η άσκηση ήταν πιο αποτελεσματική στο συγκεκριμένο διάστημα; Οι ερευνητές κατέγραψαν υψηλότερα επίπεδα ενός μεταβολίτη που ονομάζεται ZMP όταν τα ποντίκια ασκούνταν το βράδυ. Ο ZMP ενεργοποιεί μονοπάτια που σχετίζονται με τη γλυκόλυση (τη μετατροπή της ζάχαρης σε ενέργεια) και την οξείδωση των λιπαρών οξέων (τη μετατροπή του λίπους σε ενέργεια), απελευθερώνοντας ουσιαστικά περισσότερο «καύσιμο» για το σώμα.

Επειδή τα δεδομένα δεν μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στους ανθρώπους, οι ερευνητές εξέτασαν στη συνέχεια 12 άτομα και διαπίστωσαν ότι η γυμναστική το βράδυ απαιτούσε χαμηλότερη κατανάλωση οξυγόνου, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν πιο αποτελεσματική.

Προηγούμενες έρευνες επιβεβαιώνουν τα οφέλη της γυμναστικής αργά το βράδυ, αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να είναι ευκολότερη από μια πρωινή προπόνηση.

Μία από αυτές διαπίστωσε ότι αργά το απόγευμα αυξάνεται η αντοχή και απαιτείται λιγότερη προσπάθεια.

Πηγή: mindbodygreen.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook