Μηνυτήρια αναφορά κατά της Σοφίας Νικολάου για απ΄ ευθείας αναθέσεις προανήγγειλε ο Πολάκης

μηνυτήρια-αναφορά-κατά-της-σοφίας-νικ-1152272

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Σοφίας Νικολάου για περίπου 35-40 αναθέσεις προανήγγειλε ο Παύλος Πολάκης, τονίζοντας πως «η Νέα Δημοκρατία εργαλειοποίησε την πανδημία».

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε μηνυτήρια αναφορά κατά της Σοφίας Νικολάου για τις περίπου 35-40 αναθέσεις που έχει συνάψει η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. «Ετοιμάζουμε τη μηνυτήρια αναφορά για την κα. Νικολάου.

Με αναλυτική ενημέρωση της Εισαγγελίας για όλες αυτές τις συμβάσεις, τις 35-40 περίπου αναθέσεις που έχει κάνει από πέρυσι που βγάζει σε δυσθεώρητα ύψη τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και όταν λέω διασπάθιση εννοώ την τιμή με την οποία αγόρασε η κα. Νικολάου με την τιμή που αγόρασαν άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου την ίδια μέρα.

Είναι τεράστιο πραγματικά», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης και συνέχισε: «Η ΝΔ εργαλειοποίησε την πανδημία νομοθετώντας μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, το δικαίωμα απ’ ευθείας αναθέσεων εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος, εκτινάσσοντας στα ύψη την διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος».

«Πέρα από την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, μας κοροϊδεύουν ξεκάθαρα», είπε ο κ Πολάκης, στηλιτεύοντας την προμήθεια υγειονομικού υλικού από αμφισβητήσιμους προμηθευτές που άλλαξαν τον κύκλο των δραστηριοτήτων τους προκειμένου να αναλάβουν την δουλειά.

«Πρόκειται για το επιτελικό κράτος στα καλύτερα του. Αγόρασαν ακόμα και από τον ίδιο αμφιλεγόμενο προμηθευτή, κατάφεραν να αγοράσουν μέσα ατομικής προστασίας και υγειονομικό υλικό μέχρι και σε υπερτριπλάσια τιμή κι όλο αυτό με τον μανδύα της εξυπηρέτησης των επειγουσών αναγκών της πανδημίας», ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook