Μήνυση στην Angelina Jolie: Ο Brad Pitt θέλει να ακυρώσει την πώληση του σατό Miraval σε Ρώσο ολιγάρχη

μήνυση-στην-angelina-jolie-ο-brad-pitt-θέλει-να-ακυρώσει-τη-1382384

Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) και Μπραντ Πιτ (Brad Pitt) δεν φαίνονται διατεθειμένοι να «θάψουν το τσεκούρι του πολέμου» και ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η μάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους, άλλη μία μήνυση ήρθε στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά ο Μπραντ Πιτ παίρνει τη σκυτάλη και κατηγορεί την πρώην σύζυγό του ότι πούλησε παράνομα το μερίδιό της από το οινοποιείο τους στη Νότια Γαλλία.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε η είδηση ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός πούλησε το μερίδιό της από την κοινή επιχείρηση κρασιού στο Chateau Miraval, αξίας 164 εκατομμυρίων δολαρίων. Το κτήμα «Μιραβάλ» είναι ένας αμπελώνας στο χωριό Κοράν, στο διαμέρισμα Βαρ στις πλαγιές της γαλλικής Προβηγγίας. Το «Μιραβάλ» έγινε διάσημο τον Μάιο του 2008, όταν το πρώην ζευγάρι αποφάσισε να το αγοράσει. Η τεράστια κάβα του «Μιραβάλ» χτίστηκε το 1850 από τον Ζοζέφ-Λουί Λαμπό.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ήταν ο Γάλλος πιανίστας της τζαζ, Ζακ Λουσιέρ, που είχε εγκαταστήσει ένα υπερσύγχρονο στούντιο ηχογράφησης. Εκεί είχαν ηχογραφήσει τραγούδια ο Στιγκ, και oι Pink Floyd. Ο Μπραντ Πιτ σύμφωνα με δημοσιεύματα επιβλέπει ήδη μια μεγάλη ανακαίνιση στα Miraval Studios στο Chateau Miraval, επενδύοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Ο Πιτ έκανε μήνυση στη Τζολί για την πώληση του μεριδίου της

Η Tenute del Mondo, η θυγατρική του ομίλου Stoli Group με έδρα το Λουξεμβούργο, αγόρασε το 50% του «Μιραβάλ» από την Αντζελίνα Τζολί αγνώστου χρηματικού ποσού, σύμφωνα με δελτίο Τύπου. Ο Πιτ υποστηρίζει ότι η πώληση ήταν παράνομη, καθώς οι δυο τους είχαν συμφωνήσει να μην πουλήσει κανείς καμία από τις μετοχές του Chateau – χωρίς προηγούμενη συναίνεση και των δύο ως κύριων μετόχων. Στην μήνυσή του που κατατέθηκε την Πέμπτη στο Λος Άντζελες, ο Πιτ κατηγορεί την Τζολί ότι πούλησε κρυφά το 50% του διάσημου γαλλικού οινοποιείου τους, του Chateau Miraval, σε μια εταιρεία που ελέγχεται από τον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι «Ο Σέφλερ και ο θυγατρικές θα προσπαθούσαν να ελέγξουν την επιχείρηση στην οποία είχε αφοσιωθεί ο Πιτ».

Ο Σέφλερ είναι ιδιοκτήτης του S.P.I. Group, που παράγει και διαθέτει προς πώληση περισσότερες από 300 ετικέτες αλκοολούχων, μεταξύ των οποίων και η βότκα Stolichnaya, με περιουσία ύψους περίπου $2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Ο Πιτ ισχυρίζεται ότι η Τζολί εδώ και πολύ καιρό είχε σταματήσει να συνεισφέρει στη Miraval, ενώ ο Πιτ έχει επενδύσει χρήματα και προσωπική εργασία στην οινοποιία. «Μέσω της πώλησης, η Τζολί επιδιώκει να αρπάξει κέρδη που δεν έχει κερδίσει και να επιστρέψει σε μια επένδυση που δεν έκανε», αναφέρει η αγωγή. Η νέα αγωγή ζητά τόσο αποζημίωση όσο και την κατάργηση της πώλησης στην εταιρεία του Σέφλερ.

Οι δύο ηθοποιοί αγόρασαν τον γαλλικό παράδεισο-αμπελώνα όπου παράγεται το διάσημο κρασί τους, το 2008 έναντι 28,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκεί έκαναν και τον γάμο τους, μαζί με τα έξι παιδιά τους το 2014, ενώ ανακοίνωσαν ότι παίρνουν διαζύγιο δύο χρόνια αργότερα.

Με εντυπωσίασε η ασφάλεια του κάστρου τους» λέει ο Σομελιέ Γιάννης Μακρής

«Από κοντά το κτήμα είναι ομορφότερο απ’ ότι βλέπετε στις φωτογραφίες. Το τοπίο είναι μαγικό. Είχα την τύχη να το επισκεφθώ πριν από δύο χρόνια. Δεν είναι εύκολη η πρόσβαση εκεί. Πρώτα έπρεπε να υπάρχει εχεμύθεια και μετά να την μία ημερομηνία που δεν θα ήταν εκεί οι δύο ηθοποιοί. Η έκταση του είναι 8.000 στρέμματα. Υπογράψαμε συμφωνητικό εχεμύθειας πριν φύγουμε, μέσω email, καθώς δεν επιτρέπεται από τους επισκέπτες να φωτογραφίσουν την κατοικία» ανέφερε ο Σομελιέ Γιάννης Μακρής στην εκπομπή «Studio 4».

«Αυτό, βέβαια, που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι η ασφάλεια που υπάρχει στον χώρο. Ρωτούσαμε τους κατοίκους της περιοχής που βρίσκεται το κτήμα και δεν ήξερε κανείς ούτε υπήρχε στο GPS. Έμεινα μια μέρα εκεί και μετά έφυγα» ανέφερε ο Σομελιέ, ο οποίος περιέγραψε τις εμπειρίες που έζησε από την επίσκεψη του στο κάστρο του πρώην ζευγαριού Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ στην Προβηγκία.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook