Μήνυση-σοκ για δημοσιοποίηση ποινικού μητρώου στο… Instagram – Η καταγγελία

μήνυση-σοκ-για-δημοσιοποίηση-ποινικο-1700120

Mία πρωτοφανής ιστορία παραβίασης προσωπικών δεδομένων αποκαλύπτεται στη μήνυση που κατέθεσε ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατήγγειλε πως είδε το ποινικό του μητρώο να… δημοσιοποιείται στο Instagram από έναν γνωστό του.

Ο ίδιος περιέγραψε στη μήνυση που κατέθεσε κατά του άνδρα που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του, ότι όλα ξεκίνησαν στις αρχές του Νοεμβρίου του 2022 όταν διαπίστωσε πως μία φίλη του έπεσε θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της. Όταν ο ίδιος αποφάσισε να επέμβει και να του ζητήσει να σταματήσει τις βιαιοπραγίες ο συγκεκριμένος άνδρας άρχισε να τον απειλεί.

Ο μηνυτής ανέφερε ακόμη ότι είναι απορίας άξιον πως κατάφερε να έχει πρόσβαση σε σελίδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, «στην οποία αναγράφεται το ποινικό μου μητρώο. Σε τέτοιου είδους σελίδες έχουν πρόσβαση μόνο αστυνομικοί, γι’ αυτό και θεωρώ ότι τη συγκεκριμένη φωτογραφία από σελίδα/ παράθυρο του υπολογιστή και που απεικονίζεται το ποινικό μου μητρώο του τη διέθεσε κάποιος φίλος του αστυνομικός».

Ο δικηγόρος του άνδρα που έκανε την καταγγελία, Θοδωρής Καραγιάννης δήλωσε στο enikos.gr πως η έρευνα για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook