Μήνυση Μήτογλου στη μικροβιολόγο με τους ντοπέ ορούς: «Μου είπε για θαυματουργό φάρμακο από τη Ρωσία»

μήνυση-μήτογλου-στη-μικροβιολόγο-με-τ-1559233

Μήνυση στην μικροβιολόγο που συνελήφθη για ενδοφλέβιες «θεραπείες», ντόπινγκ υπέβαλλε ο γνωστός μπασκετμπολίστας Ντίνος Μήτογλου κατηγορώντας την πως του χορήγησε, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος, απαγορευμένες ουσίες λέγοντάς του πως επρόκειτο για «θαυματουργό φάρμακο από τη Ρωσία».

Όπως ανέφερε ο αθλητής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star: «Η γιατρός με διαβεβαίωσε πως τα δισκία είναι ένα θαυματουργό φάρμακο από τη Ρωσία. Μου χορήγησε έναν διάφανο ορό. Μετά από σχετική ερώτησή μου, η ίδια μου απάντησε ότι ο ορός αυτός θα βοηθούσε στο «καθάρισμα» του οργανισμού μου».

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας φαίνεται πως είχε απευθυνθεί σε εκείνην μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του και η καριέρα του έχει παγώσει από την στιγμή που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, καθώς περιμένει την ανακοίνωση της ποινής του από τις ιταλικές Αρχές. Σημειώνεται ότι ο Έλληνας φοργουορντ βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ πριν από περίπου έναν χρόνο ενώ αγωνιζόταν με την φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο.

Η δράση της μικροβιολόγου

Στη φάκα της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσε μία 48χρονη γιατρός που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου κατηγορούμενη για τη χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ και άλλων μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές, καθώς και για απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της, χορηγούσε τις εν λόγω θεραπείες κυρίως σε αθλητές, αλλά και σε επώνυμους – influencers είτε στο χώρο τους είτε στην οικία της.

Μάλιστα, ώστε να διαφημίσει τα προϊόντα που προσέφερε, είχε δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας της είχε συστήσει εταιρεία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις.

Η χορήγηση των θεραπειών είχε σκοπό την αποκατάσταση τραυματισμών, την ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος, την αντιμετώπιση της εξάντλησης, την απώλεια βάρους, την αύξηση της λίμπιντο καθώς και την καταπολέμηση της γήρανσης.

Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από τρείς (3) κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα:

  • μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ,

    φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ και

  • φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος των προαναφερόμενων σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

Η 48χρονη γιατρός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook