Μηνύουν τους αστυνομικούς που χτυπούσαν τον δεμένο Ζακ οι γονείς του

μηνύουν-τους-αστυνομικούς-που-χτυπού-790332

Μήνυση κατά των αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ που εμπλέκονται στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσαν σήμερα, Παρασκευή, οι δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι μεν τέσσερις πρώτοι αστυνομικοί μηνύονται ως άμεσοι αυτουργοί της ανθρωποκτονίας που είχε ως θύμα τον Ζαχαρία Κωστόπουλο, οι δε πέντε λοιποί ως απλοί συνεργοί στο αυτό αδίκημα. Οι τέσσερις πρώτοι μηνύονται επίσης και για τέλεση βασανιστηρίων κατά του θύματος. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ μηνύεται για κακουργηματική έκθεση».

«Η μήνυση αποτυπώνει τη βούληση της οικογένειας του θανόντος να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν. Η εξέλιξη της ΕΔΕ προς την κατεύθυνση της επιβολής των ανώτατων πειθαρχικών ποινών στους ελεγχόμενους συνάδει προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ποινές «φωτιά» για τους αστυνομικούς

Σημειώνεται ότι, το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, απόταξη ή αργία για τους οκτώ αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το πόρισμα της ΕΔΕ το οποίο δεν έχει παραδοθεί ακόμη στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, προτείνει για τους τέσσερις αστυνομικούς απόταξη και για τους υπόλοιπους αργία με το ερώτημα της απόλυσης.

Αναμένονται πλέον οι τελικές αποφάσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται, επίσης, ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Αστυνομίας το πόρισμα θα σταλεί στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook