Μηνύματα για την κλιματική αλλαγή έστειλαν τα Χανιωτάκια από την Πλατεία Αγοράς

μηνύματα-για-την-κλιματική-αλλαγή-έστ-930629

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου οργάνωσε με την υποστήριξη της

ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ δράση με τη συμμετοχή μαθητών κι εκπαιδευτικών στην Πλατεία Δημοτικής

Αγοράς των Χανίων από τις 10 έως τις 12 το πρωί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στα

πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή 20 – 27 Σεπτεμβρίου

2019.

Στη δράση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς συμμετείχαν μαθητές κι εκπαιδευτικοί από το

Μουσικό Σχολείο Χανίων, το 2ο Γυμνάσιο Χανίων, το ΓΕΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, το 5ο, το 9ο, το 16ο Δημοτικά Σχολεία Χανίων, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών. Συμμετείχαν επίσης εθελοντές της Greenpeace. Οι συμμετέχοντες έφτιαξαν κονκάρδες, κατασκεύασαν πανό και πινακίδες με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, τραγούδησαν για το περιβάλλον, ενώ μαθητές από όλα τα σχολεία μίλησαν από το μικρόφωνο μεταφέροντας τη δική τους γνώμη και μηνύματα για την προστασία της φύσης.

Η δράση της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αγοράς θα περιλαμβάνει ζωγραφική από τους μαθητές με μηνύματα για την προστασία του πλανήτη και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών για την Κλιματική Αλλαγή. Στόχοι είναι η ανάδειξη της ανθρώπινης συμβολής στην Κλιματική Αλλαγή, η αναζήτηση δράσεων αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής, η διαμόρφωση στάσεων και αξιών προστασίας της φύσης, η προώθηση της συνεργασίας και της εργασίας σε ομάδες, η καλλιέργεια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, η ενεργοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών σε μια παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του Κλίματος.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή 20-27 Σεπτεμβρίου 2019 έρχεται ως συνέχεια των μαθητικών και νεανικών κινητοποιήσεων για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την Κλιματική Αλλαγή, κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από μια 16χρονη μαθήτρια στη Σουηδία, τη Greta Thunberg, κι οδήγησαν χιλιάδες μαθητές, νέους κι ευαίσθητους πολίτες να δράσουν για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και για να ληφθούν τα μέτρα που είναι αναγκαία για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι τυφώνες, οι καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, που όλα σχετίζονται με την Κλιματική Αλλαγή και την ανθρώπινη συμβολή σε αυτήν.

Δράσεις έγιναν και σε άλλα μέρη της Κρήτης και σε σχολεία. Οι φωτογραφίες και οι περιγραφές των δράσεων αυτών αναρτώνται και στο ιστολόγιο που έφτιαξε το ΚΠΕ Βάμου για την κλιματική αλλαγή (https://climatecreteschools.blogspot.com).zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook