Μήνυμα Τσίπρα σε Μητσοτάκη από Ηγουμενίτσα: Ήρθε η ώρα σπίτι σου να… pass

μήνυμα-τσίπρα-σε-μητσοτάκη-από-ηγουμε-1691963

«Το 2019 έλεγαν ότι θα στηρίξουν τη μεσαία τάξη και τώρα η μεσαία τάξη ζει με κουπόνια. Κουπόνια παντού. Έχει γίνει η ζωή μας ένα pass για κάθε χρήση. Ήρθε η ώρα να δώσουμε και εμείς ένα pass στον κ. Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα σπίτι σου να pass», είπε από την Ηγουμενίτσα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους πολίτες της Θεσπρωτίας πρώτη ευκαιρία και όχι δεύτερη, προκειμένου να κυβερνήσει με τα θέλω και όχι με τα πρέπει. «Δεν ζητάμε δεύτερη ευκαιρία, αλλά πρώτη ευκαιρία. Να κυβερνήσουμε με τα θέλω μας και όχι με τα πρέπει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τους αφήσαμε γεμάτα τα ταμεία για να τρώει από τα έτοιμα ο κ. Μητσοτάκης. Αυτός είχε την ευχέρεια να δαπανήσει 60 δις. Αν είχαμε εμείς αυτή την ευχέρεια, θα ήταν έτσι τα σχολεία, τα νοσοκομεία;»

Αναλυτικά:

«Τι να θυμηθούμε από τα όσα έχουν κάνει; Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας; Το ΤΕΙ μετάφρασης και διερμηνείας που έκλεισαν και έχει μείνει η Ηγουμενίτσα χωρίς φοιτητές; Τι άλλο να θυμηθούμε; Να δούμε σε αυτά τα 4 αυτά χρόνια την εγκατάλειψη των δομών Υγείας; Την απαξίωση των παραγωγών και αγροτών; Το 2021 βρέθηκα δίπλα τους τους παραγωγούς μανταρινιού. Μου είπαν ότι δεν έπαιρναν αποζημιώσεις. Δεν πήρα ποτέ. Τώρα δεν παίρνουν ούτε τις ενισχύσεις. Το μεγάλο ερώτημα δεν είναι πια αν θα πάρουν κάποια ενίσχυση, αλλά αν θα μείνουν στον τόπο τους. Το μεγάλο θέμα είναι πώς θα αντέξουν το κόστος παραγωγής. Αν συνεχίσει για άλλα 4 χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη να τα δίνει στους μεσάζοντες, πώς θα αντέξουν; Να πούμε για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που δεν μπορούν να περάσουν ούτε έξω από την τράπεζα, καθώς δεν τους δίνουν δάνεια;

Η Ηγουμενίτσα δημογραφικά γερνάει. Υπάρχουν χωριά που γίνονται φαντάσματα. Διότι οι άνθρωποι στην Περιφέρεια δεν μπορούν να έχουν προοπτική. Ποιος θα δώσει απαντήσεις για όλα αυτά. Στους Βορειοηπειρώτες έκοψαν τη σύνταξη. Τη δώσαμε εμείς το 2019 και 4 χρόνια είναι παγωμένη.

21 εκατ. δώσαμε στους δήμους Θεσπρωτίας. Αν υπάρχει κάποια μπουλντόζα και λειτουργεί ακόμα είναι γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χρήματα για να γίνουν έργα. Απέκλεισαν τη Θεσπρωτία από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όλοι οι πόροι θέλει ο κ. Μητσοτάκης να πηγαίνουν στους λίγους και τους ισχυρούς. Θέλουμε να δουλέψουμε για τους πολλούς.

Το 2019 έλεγαν ότι θα στηρίξουν τη μεσαία τάξη και τώρα ζει με κουπόνια. Κουπόνια παντού. Έχει γίνει η ζωή μας ένα pass για κάθε χρήση.

Ήρθε η ώρα να δώσουμε και εμείς ένα pass στον κ. Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα σπίτι σου να pass.

Στην πρώτη ερώτηση στο debate ομολόγησε μόνος του ο κ. Μητοτάκης. Ομολόγησε ότι είναι σκάνδαλο και ότι δεν υπήρχε λόγος για τις παρακολουθήσεις. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη για να αλλάξει ο τόπος.

Γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ είναι ακόμα στη θέση της. Πού τον κρατάει τον κ. Μητσοτάκη;

Το θέμα είναι που έχει πάει αυτό το υλικό. Χιλιάδες gb που βρίσκονται σήμερα; Θέλει να εκβιάζει το πολιτικό σύστημα τα επόμενα 20 χρόνια;

Απαντάμε στον κ. Ανδρουλάκη. Πώς θα λογοδοτήσουν οι υπόλογοι; Με τον κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση; Απευθυνόμαστε και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ – Κινάλ. Και σε αυτούς τους ΝΔημοκράτες που ντρέπονται για τον βιασμό της δημοκρατίας. Τους λέμε: Ο κ. Μητσοτάκης ζητά λευκή επιταγή. Η μόνη δυνατότητα να υπάρξει κάθαρση είναι με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης.

Οι εκλογές είναι και μία ισχυρή απόφαση για το αν στον τόπο μας θα έρθει δικαιοσύνη για τις υποκλοπές, αν θα έρθει δικαιοσύνη για τα Τέμπη. Τι έγινε εδώ και έναν μήνα, που δεν αναφέρεται καν η λέξη Τέμπη στα ΜΜΕ;

Μόλις πριν από 15 μέρες είπε ότι είναι μια μικρή φθορά και ξεπεράσαμε. Έτσι αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη ζωή. Τα κέρδη είναι πάνω από τους ανθρώπους. Κι αυτή είναι η μεγάλη ηθική διαφορά που έχουμε. Μας έστηναν παραστάσεις πάνω σε μια απαρχαιωμένη κονσόλα. Μας έλεγαν ότι φταίει ένας άνθρωπος, ενώ αυτοί τον διόρισαν.

Τους αφήσαμε γεμάτα τα ταμεία για να τρώει από τα έτοιμα ο κ. Μητσοτάκης. Αυτός είχε την ευχέρεια να δαπανήσει 60 δις. Αν είχαμε εμείς αυτή την ευχέρεια, θα ήταν έτσι τα σχολεία, τα νοσοκομεία. Κανείς δεν μπορείς να μας κατηγορήσει ότι αντιμετωπίσαμε με σκοπιμότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού. Δεν ζητάμε δεύτερη ευκαιρία, αλλά πρώτη. Να κυβερνήσουμε με τα θέλω μας και όχι με τα πρέπει.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ανοιχτό, γιατί εξαρτάται από το πόσοι και ποιοι θα πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν. Αν πάνε οι νέοι, όσοι θέλουν να τιμωρήσουν τον κ. Μητσοτάκη, δεν θα του φτάσουν οι μέρες να πακετάρει. Πρέπει ήδη να ξεκινήσει.

Δείτε τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη με τις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ιδιωτικοποιήσει το νερό και να απαξιώσει κι άλλο τα πανεπιστήμια και θέλει να συνεχίσει την αναδιανομή πλούτου σε εταιρείες. Έχει να κάνει και μια άλλη αναδιανομή. Την αναδιανομή περιουσίας από τη χαμηλή και μεσαία τάξη στους ισχυρούς. Θα τον αφήσετε; Θα ψηφίσετε χαλαρά; Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, υπάρχει ψήφος για τη ζωή μας, ψήφος για την αλλαγή.

Ο νόμος Θεσπρωτίας έγινε μονοεδρική. Την επόμενη Κυριακή θα είναι ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ή της ΝΔ. Όσοι θέλουν να σταθούν έξω από την επιλογή των δύο κομμάτων. Θα πανηγυρίζουν το βράδυ της Κυριακής οι δημοκρατικοί πολίτες ή τα γνωστά συμφέροντα και τα ρουσφέτια; Σας καλώ να κάνετε ό,τι χρειαστεί ώστε την άλλη Κυριακή να πανηγυρίζει ο δημοκρατικός λαός της Ηγουμενίτσας. Θα έρθει η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο δημοκρατικός λαός».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook