Μήνυμα του 112 σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια – «Επικίνδυνες χιονοπτώσεις από το πρωί»

Μήνυμα του 112 ήχησε το απόγευμα του Σαββάτου στους κατοίκους των βορείων προαστίων της Αττικής, ενώ παράλληλα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της Βοιωτίας και της Εύβοιας, προειδοποιώντας για την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα εστάλη 112 στα κινητά των κατοίκων της Δροσιάς, του Ωρωπού, αλλά και της Εύβοιας και της Βοιωτίας, καθώς η κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα θα προκαλέσει σφοδρές χιονοπτώσεις.

Το μήνυμα έγραφε: «Επείγουσα ειδοποίηση. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες της 05-02-2023 στην περιοχή σας.

Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

112 σε Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Μαγνησία και Σποράδες
Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις εστάλη και στους κατοίκους της Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας και Σποράδων.

«Ενεργοποίηση 112. Επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 5/2 σε #Εύβοια #Βοιωτία #Φθιώτιδα #Μαγνησία & #Σποράδες‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» έγραφε το μήνυμα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως θα σταλούν προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους των περιοχών που θα εκδηλωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, στην έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (04.02.2023) για την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» είπε: «Στη σύσκεψη δόθηκαν σαφείς οδηγίες σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς».

Το επόμενο διάστημα θα αποσταλούν προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 προς τους πολίτες που βρίσκονται σε Εύβοια, Βόρειες Σποράδες, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική, δεδομένου ότι αυτές είναι οι περιοχές που θα επηρεαστούν σε πρώτη φάση.

«Εξετάζεται η πιθανότητα να εκδοθούν και άλλα προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους και άλλων περιοχών, ανάλογα βεβαίως με την εξέλιξη της κακοκαιρίας» πρόσθεσε.

newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ