Μήνυμα της Ελλάδας στην Τουρκία με μεγάλη αεροναυτική άσκηση δίπλα στην Κρήτη

μήνυμα-της-ελλάδας-στην-τουρκία-με-μεγ-1094082

Με μεγάλη αεροναυτική άσκηση απαντά η Ελλάδα στις προκλήσεις της Άγκυρας και στην επέκταση της παράνομης τουρκικής Navtex. Η άσκηση θα γίνει με πραγματικά πυρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο αυτό, με νέα Navtex δεσμεύονται για την πραγματοποίηση της άσκησης, από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου, οι περιοχές ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελλόριζου.

Χθες, Κυριακή 23/8, κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την παράταση της παράνομης τουρκικής Navtex ανέφεραν: «Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μονό που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια».

Όπως αναμένονταν από τους Ελληνες επιτελείς δεν υπήρξε καμία διάθεση για αποκλιμάκωση από την Τουρκία και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ανανέωσε την παράνομη Navtex που έχει εκδοθεί για να κάνει σεισμογραφικές έρευνες το Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πού βρίσκεται το Oruc Reis

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πλέει από τις 10:35 το πρωί της Κυριακής το Oruc Reis. Το Σάββατο το τουρκικό ερευνητικό είχε βγει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και κατευθυνόταν προς την κυπριακή ΑΟΖ.

Το σεισμογραφικό πλέει με νοτιοδυτική κατεύθυνση και εντός της προηγούμενης παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής Navtex.

Συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, και παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook