Μήνυμα σε μπουκάλι ταξίδεψε 5.149 χλμ και γιάτρεψε τη θλίψη αγοριού από το Μέριλαντ

μήνυμα-σε-μπουκάλι-ταξίδεψε-5-149-χλμ-και-γ-1364967

Ένα ζευγάρι Ιρλανδών βρήκαν στην παραλία μπουκάλι με μήνυμα και δυο χαρτονομίσματα, που ξεκίνησε το ταξίδι του το 2019 από το Όσεαν Σίτι των ΗΠΑ. Αποστολέας ήταν ένα 11χρονο αγόρι, που θρηνούσε την απώλεια ενός εκ των καλύτερων φίλων του.

Το καλοκαίρι του 2019, ο 11χρονος -τότε- Σάσα Γιόνιακ έγραψε ένα γράμμα, τύλιξε το χαρτί και το έβαλε μέσα σε ένα μπουκάλι, το οποίο άφησε μετά στον Ατλαντικό Ωκεανό -από το Όσεαν Σίτι του Μέριλαντ, όπου ζει ακόμα. Τρία χρόνια αργότερα, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από ένα ζευγάρι Ιρλανδών.

Τον ενημέρωναν πως είχαν βρει το μήνυμα της -που είχε ταξιδέψει 3.200 μίλια (2.780 ναυτικά μίλια, 5,149 χιλιόμετρα). Ο Κιαράν Μαρόν και η Ρίτα Σίμοντς, οι οποίοι ζουν στο Μπέλφαστ περπατούσαν στην παραλία στα βόρεια της Ιρλανδίας στις 5 του Γενάρη, όταν εντόπισαν ένα γυάλινη μπουκάλι να ‘χει ξεβραστεί στην ακτή. Αντιστάθηκαν στην αρχική παρόρμηση να ξετυλίξουν το γράμμα, καθώς φοβούνταν μην καταστραφεί. Είδαν πως υπήρχαν και δυο νομίσματα του ενός δολαρίου.

Αφότου άφησαν το μήνυμα να στεγνώσει όλο το βράδυ, δίπλα στο τζάκι του σπιτιού τους, το ξετύλιξαν την επόμενη ημέρα και διάβασαν όσα είχε γράψει ο Σάσα, ο οποίας ενημέρωνε για το πού ζει, ποια είναι τα χόμπι του, τα ονόματα των τριών κολλητών του φίλων και για το τηλέφωνο του.

Το σημείωμα τελείωνε με το “σας παρακαλώ, τηλεφωνήστε μου”. Το ζευγάρι κάλεσε, αλλά ο αριθμός δεν χρησιμοποιείτο πια. Προφανώς και οι Ιρλανδοί δεν παραιτήθηκαν. Επικοινώνησαν με εφημερίδα της πόλης του Σάσα (Όσεαν Σίτι), όπου κάποιος έτυχε να αναγνωρίσει το όνομα, σε συνδυασμό με τους φίλους που αναφέρονταν. Ένας ήταν ο Ουέιν.

Αποκαλύφθηκε πως ο Σάσα είχε βρει το μπουκάλι, μια μέρα που ψάρευε με τον γείτονα του και τον άνθρωπο που του έμαθε το χόμπι αυτό, τον Ουέιν Σμιθ. Τους χώρισαν δεκαετίες. Τους ένωνε η αγάπη για το ψάρεμα. Πέραν ενός σημειώματος (το υπέγραφαν δυο Αμερικανίδες), υπήρχαν και δυο χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου. Όπως και το μήνυμα “περάστε στον επόμενο”.

Οπότε ο Σάσα αποφάσισε να κάνει ακριβώς αυτό. Έγραψε το σημείωμα, το τύλιξε σε πλαστική μεμβράνη μαγειρικής, το έβαλε στο μπουκάλι, πρόσθεσε τα χαρτονομίσματα και σφράγισε το πώμα. Δυο εβδομάδες μετά το άφησε στον ωκεανό, σε εκδρομή για ψάρεμα που έκανε με τον Ουέιν. Ο Ουέιν πέθανε τον περασμένο Αύγουστο, στα 64 χρόνια του. Ο Σάσα και η οικογένεια του ήταν συντετριμμένοι από την απώλεια, όταν δέχθηκαν το τηλεφώνημα από τους Ιρλανδούς “και νιώσαμε πως βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί”. Ο Κιαράν Μαρόν δήλωσε ότι “αυτό που συνέβη αποδεικνύει πόσο μικρός είναι ο κόσμος” και κάλεσε τον Σάσα στην Ιρλανδία, για να παραλάβει το μπουκάλι και να γνωρίσει τους νέους του φίλους.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook