Μήνυμα Γαλλίας στην Τουρκία για την Αγία Σοφία: «Να παραμείνει ανοιχτή για όλους»

μήνυμα-γαλλίας-στην-τουρκία-για-την-αγ-1055685

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ζήτησε σήμερα να παραμείνει «ανοιχτή για όλους» η Αγία Σοφία, λίγες ώρες αφότου το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας εξέτασε το αίτημα να μετατραπεί το μουσείο σε τζαμί.

«Ένα σύμβολο ανεξιθρησκίας και πολυπολιτισμικότητας, ο χώρος αυτός πρέπει να παραμείνει ανοιχτός για όλους», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία και στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ανάγκη σεβασμού του μνημείου.

Η Αγία Σοφία έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και σήμερα είναι ένα από τα μνημεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Τουρκία.

Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Στο μεταξύ σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού,  ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στην Πόλη κ. Bertrand Buchwalter είχε σήμερα συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του στην Τουρκία και της μετάθεσής του στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας συζητήσεώς τους ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Γενικό Πρόξενο για το ενδιαφέρον που επέδειξε για τα ζητήματα της Μητρός Εκκλησίας και της ομογένειας, κατά το διάστημα της θητείας του στην Πόλη, και του ευχήθηκε κάθε καλό για τη συνέχεια.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook