Μήνυμα Ακάρ προς Αθήνα: «Αγοράστε όσα αεροσκάφη, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε, δεν αρκούν»

μήνυμα-ακάρ-προς-αθήνα-αγοράστε-όσα-α-831539

Το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα αρκετών δισ. ευρώ που τρέχει η Ελλάδα σχολίασε σήμερα, Κυριακή, από την Λιβύη, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

«Είναι γνωστή η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας. Έχουν προβλήματα. Όμως παρά τα προβλήματα και με κόστος τη μείωση του φαγητού, της ένδυσης, του μισθού του κάθε Έλληνα πολίτη, ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξοπλισμού, μια μόδα εξοπλισμού. Αγοράστε όσα αεροσκάφη θέλετε, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε. Δεν σας αρκούν. Δεν αρκούν», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Λιβύη.

Ο Ακάρ για άλλη μια φορά κατηγόρησε την Αθήνα και υποστήριξε πως «Oι Έλληνες γείτονες μας κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες, κάνουν προκλητικά βήματα και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή. Και καλύπτουν όσα κάνουν οι ίδιοι και αποκρύπτουν τις προσπάθειες μας για διάλογο, για ειρηνικές μεθόδους οι οποίες συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο».

Προειδοποιήσεις Άγκυρας προς τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ

Ο βασικός λόγος της επίσκεψης του Ακάρ στη Λιβύη θεωρείται πως ήταν η απειλή του στρατηγού Χαφτάρ προς τις τουρκικές δυνάμεις.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε σήμερα ότι οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και οι υποστηρικτές τους στην ανατολική Λιβύη θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι» εάν επιχειρήσουν να επιτεθούν σε τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε τουρκικά στρατεύματα στην Τρίπολη, ο Ακάρ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ και οι υποστηρικτές τους δεν θα έχουν «πού να κρυφτούν» εάν επιτεθούν σε τουρκικές δυνάμεις, προσθέτοντας ότι θα αποτελέσουν στόχους για την Άγκυρα «παντού».

Η Τουρκία είναι ο κύριος ξένος υποστηρικτής της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη και που εδώ και χρόνια μάχεται κατά του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του Χάφταρ.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook