«Μινώταυρος»: Παρουσιάστηκε το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Χανιώτη συγγραφέα Βαγγέλη Μαναρώλη | Photos

μινώταυρος-παρουσιάστηκε-το-νέο-ασ-1522051

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Μαναρώλη «Μινώταυρος «από τις εκδόσεις Λιβάνη. Για το βιβλίο μίλησαν ο κύριος Δημήτρης Λεμονής και η κυρία Κοκοτσάκη Ανδρονίκη, εκπαιδευτικός φιλόλογος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεμονής ο Βαγγέλης Μαναρώλης είναι ένας άνθρωπος που έχει διαβάσει αναγνώσματα διαφορετικών πεδίων ενδιαφέροντος όπως ιστορικά, φιλοσοφικά, λογοτεχνικά, πολιτικά, επιστημονικά κ.α. και νιώθει την ανάγκη να τα μοιραστεί μέσα από τα αστυνομικά θρίλερ του.

Επομένως, το βιβλίο του Βαγγέλη Μαναρώλη δεν είναι ένα απλό αστυνομικό μυθιστόρημα με δράση και μυστήριο αλλά θίγει και θέματα κοινωνικά, πολιτικά, δικαιοσύνης, μυθολογίας. Ο Βαγγέλης είναι υπερήφανος για τον τόπο του και τους προγόνους του και θέλει να το εκφράσει παραθέτοντας δημογραφικά στοιχεία και πολλές ντοπολαλιές.

Έτσι δικαιολογείται που ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος, ο Αλέξης Σαρρής, είναι Λακκιώτης, έξυπνος, ψηλός ατρόμητος!

Από την μεριά της η κυρία Κοκοτσάκη προσέγγισε το μυθιστόρημα φιλολογικά, αναφερόμενη στους χαρακτήρες του βιβλίου, την γλώσσα ,την αφήγηση αλλά και την υπόθεση του βιβλίου. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Αλέξης Σαρρής είναι ένας γνήσιος εκπρόσωπος της έννομης τάξης και γι’ αυτόν η απόδοση της δικαιοσύνης είναι πρωταρχικό μέλημα του. Είναι ένας ακέραιος χαρακτήρας έντιμος και δεν υποκύπτει σε κανέναν συμβιβασμό.

Αυτή την φορά καλείται να εξιχνιάσει τις δολοφονίες δύο ανθρώπων που βασανίστηκαν σκληρά μέχρι τον θάνατο, μίας νεαρής κοπέλας και του γιου της. Δύο ειδεχθή εγκλήματα που πρέπει να διευλευκανθούν.

Η αφήγηση δεν είναι γραμμική αλλά διακόπτεται από αναδρομικές αφηγήσεις του παρελθόντος και ειδικότερα την περίοδο της δικτατορίας και της χούντας.

Ο τίτλος αινιγματικός καθώς το αιμοδιψές μυθολογικό τέρας μπορεί να συσχετιστεί με την υπόθεση καθώς εκεί βρίσκεται η άκρη του νήματος, ο μίτος της Αριάδνης.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί το δεύτερο μέρος μίας τριλογίας με το πρώτο βιβλίο «Ανεξίτηλα σημάδια» να κυκλοφορεί το 2016 και ο «Μινώταυρος» ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια του πρώτου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook