Μίνα Γκάγκα: Με μονοψήφιο αριθμό τα παιδικά πάρτι

μίνα-γκάγκα-με-μονοψήφιο-αριθμό-τα-παι-1294966

Προσοχή στα παιδικά πάρτι, να μην κινδυνεύουν τα παιδιά, τόνισε η Μίνα Γκάγκα

Την προσοχή των γονέων επέστησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη σημερινή (7/10) ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας COVID-19 στη χώρα μας.

Αρχικώς, η δρ. Γκάγκα επεσήμανε πως από τη σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι εμφανές ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού είναι ιδιαιτέρως υψηλός σε ορισμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπως η Κεντρική Μακεδονία, η Αχαΐα, η Λάρισα και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως οι γονείς θα πρέπει ν’ αποδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνονται τα παιδικά πάρτι.

Ο αριθμός των παιδιών που θα συγκεντρώνονται σ’ ένα σπίτι θα πρέπει να είναι μονοψήφιος, ώστε να μην προκύπτουν φαινόμενα συγχρωτισμού και κατ’ επέκτασιν κίνδυνος για τα ίδια τα παιδιά, συνέστησε.

«Μη μαζεύουμε 30 παιδάκια για να παίξουν, γιατί είναι μεγάλος παράγοντας διασποράς», είπε χαρακτηριστικά. Μην ξεχνούμε πως τα παιδιά δεν είναι εμβολιασμένα, προσέθεσε η δρ. Γκάγκα.

«Προσπαθούμε να κάνουμε επιδημιολογική επιτήρηση. Έχουμε μπει σε μια πιο κανονική περίοδο, όπου οι εμβολιασμένοι -εύλογα- θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια», κατέληξε.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook