Μίνα Αδαμάκη: Το τελευταίο «αντίο» στην αγαπημένη ηθοποιό | Video + Photos

μίνα-αδαμάκη-το-τελευταίο-αντίο-στη-1569026
Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη / Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν τη Μίνα Αδαμάκη, που πέθανε σε ηλικία 78 ετών σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η ηθοποιός απεβίωσε μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία της έγινε στο κοιμητήριο Βύρωνα και μεταξύ εκείνων που παραβρέθηκαν ήταν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, κ.α.

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου
O Γιώργος Κιμούλης, o Μιχάλης Ρέππας και o Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
Ο Σπύρος Μπιμπίλας
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Ο Δημήτρης Πιατάς

Η ζωή και η δουλειά της

Η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε κουκλοθέατρο και παντομίμα στο Λονδίνο.

Η ηθοποιός είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστή από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά «Τρεις Χάριτες», δίπλα στη Νένα Μεντή και την Άννα Παναγιωτοπούλου και στις ταινίες «Safe Sex» και το «Κλάμα βγήκε από τον παράδεισο».

Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στον Βόλο και ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, στο έργο «Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά». Έχει παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Είχε ιδρύσει τον θίασο «Θεατρική Συντεχνία» και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ελεύθερης Σκηνής».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook