Μιλτιάδης Κλωνιζάκης: «Ο Σημανδηράκης κόβει κορδέλες σε έργα που ξεκίνησαν άλλοι – Τα Χανιά δεν έχουν σχεδιασμό» | Video

μιλτιάδης-κλωνιζάκης-ο-σημανδηράκη-1770815

Στο Zarpa Radio 89.6 και τον Δημήτρη Παππά φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χανίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Μιλτιάδης Κλωνιζάκης. Ο κ. Κλωνιζάκης δήλωσε ότι ο δήμος Χανίων βαδίζει χωρίς σχεδιασμό και πως η δημοτική αρχή εγκαινιάζει έργα προκατόχων:

«Πολλά πράγματα συμβαίνουν χωρίς πρόγραμμα στον δήμο. Ο κ. Σημανδηράκης είναι τυχερός, κόβει κορδέλες σε έργα που ξεκίνησαν άλλοι. Διαχειρίζεται μια κατάσταση και όσα κάνει είναι αποτέλεσμα ενεργειών που είχαν γίνει από την εποχή του κ. Σκουλάκη ακόμα. Ναι, είναι η μοίρα της αυτοδιοίκησης αυτή, αλλά πρέπει να αναγνωρίζεται ότι κάποιοι είχαν ξεκινήσει αυτά που ολοκληρώνει.

Οι ποδηλατόδρομοι, όταν μπήκαν στη λογική να τους χαράξουν, δεν μπορούσαν να είναι κάτι απομονωμένο. Έπρεπε να είναι προϊόν συνολικού σχεδιασμού στο κυκλοφοριακό. Ποιες επιπτώσεις θα έχουν, που μπορούν να γίνουν χώροι στάθμευσης;

Αν θέλουμε να μειωθούν τα αυτοκίνητα πάλι, χρειάζεται αστική συγκοινωνία. Αν υπήρχαν λεωφορεία με τακτικά, συχνά δρομολόγια, θα αναπτυσσόταν κουλτούρα μέσων μαζικής μεταφοράς, πόσο μάλλον που οι προβλέψεις σήμερα μιλούν ότι η βενζίνη μπορεί να φτάσει και τα 3 ευρώ. Τα περιφερειακά πάρκιγνκ θα εξυπηρετούν αυτούς που θα έρχονται έξω από την πόλη. Για όσους ζούμε στην πόλη, δεν θα μας αφορούν. Όλα αυτά έπρεπε να αποτελούν μέρη συνολικού σχεδιασμού.»

Ο κ. Κλωνιζάκης τόνισε ακόμα ότι υπάρχει ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων στα Χανιά:

«Χθες κατέρρευσε ένα αφήγημα του δημάρχου, αν έβρεχε τρεις ώρες θα γινόμασταν Βενετία. Πρέπει να προλαμβάνουμε τέτοια φαινόμενα ειδικά τώρα με την κλιματική αλλαγή και πρέπει να επανασχεδιάσουμε πράγματα για την αντιπλημμυρική προστασία. Αν έβρεχε μια ώρα παραπάνω θα πλημμύριζε η μισή πόλη. Θα πρέπει κάποια στιγμή σε ένα πλαίσιο συμφωνίας με τους πολίτες, γιατί είναι κατανοητό ότι αν γίνουν έργα στην πόλη θα δυσαρεστηθούν, να προτάξουμε το βασικό, ότι πρέπει να σώσουμε την πόλη σε ένα ακραίο φαινόμενο».

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα θέσει σειρά προτεραιοτήτων αν διοικήσει τον δήμο, είπε ο Χανιώτης υποψήφιος:

«Βασικά προβλήματα που θα αναδείξουμε είναι η δημιουργία ενός δημοτικού ΚΤΕΛ, το κυκλοφοριακό, οι χώροι πρασίνου. Οι ποδηλατόδρομοι θα πρέπει να είναι σε διαφορετικό επίπεδο από τον δρόμο. Εμείς έχουμε βρει τα κολωνάκια και γεμίσαμε τα Χανιά.

Επίσης, η σχολική στέγη έχει πρόβλημα, τα ΣΔΙΤ που περιμένουμε τόσα χρόνια είναι ασπιρίνη. Υπάρχει και θέμα αντισεισμικής προστασίας σε υφιστάμενα κτίρια, κάνουμε ενεργειακές αναβαθμίσεις αλλά δεν ελέγχεται αν τα κτίρια είναι σεισμικά εντάξει. Όλα αυτά όμως είναι συνέχεια των πολιτικών του κεντρικού κράτους και της ΕΕ».

Τέλος, ο κ. Κλωνιζάκης υπογράμμισε πως η παράταξή του πάει για τις ανάγκες των πολλών και πως στόχο έχει να διοικήσει τον δήμο:

«Ο Μπάμπης Λουτσέτης έχει κάνει σημαντικές παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο έχει συνεχή παρουσία. Και δεν πάμε να είμαστε αντιπολίτευση, πάμε για να διοικήσουμε τον δήμο. Έχουμε ένα διευρυμένο ψηφοδέλτιο και εκτιμώ ότι μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη στις εκλογές.

Ωραίοι οι ευρωπαϊκοί πόροι και η απορρόφησή τους, αλλά το θέμα είναι πώς απορροφούνται και τι αποτέλεσμα έχουν. Είδατε κάτι γέφυρες στον Βόλο που δεν είχαν σίδερο μέσα; Είναι ζήτημα λοιπόν με τί όραμα πας και με τις στοχεύσεις πας και εμείς πάμε για τις ανάγκες των πολλών. Αν μας δώσει με την ψήφο του τη δυνατότητα ο χανιώτικος λαός, θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook