Μιλτιάδης Καστανάκης: Υποστελεχωμένες και διαλυμένες οι μεγαλύτερες κλινικές του Νοσοκομείου Χανίων – Ζητάμε απεγνωσμένα βοήθεια

μιλτιάδης-καστανάκης-υποστελεχωμέν-1480772
Για κίνδυνο κατάρρευσης των παθολογικών και χειρουργικών κλινικών του γενικού νοσοκομείου Χανίων κάνει λόγο ανοιχτά ο καταξιωμένος Χανιώτης γιατρός και διευθυντής της Α’ χειρουργικής κλινικής, Μιλτιάδης Καστανάκης.
Με δημόσια παρέμβασή του, ο κ. Καστανάκης, μετρώντας δεκαετίες ανιδιοτελούς προσφοράς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μιλά για κλινικές «υποστελεχωμένες και διαλυμένες , με προσωπικό που έχει εξασθενήσει και δουλεύει στα όριά του» και συνεχίζει λέγοντας πως «δεν έχουν αντιληφθεί τι πρόκειται να συμβεί αν πέσουν αυτά τα δύο κάστρα του νοσοκομείου.
«Όπως το σύστημα υγείας ζοριζότανε απροετοίμαστο πριν δυόμιση χρόνια και βάλαμε πλάτες να το στηρίξουμε , έτσι και εμείς τώρα που ζοριζόμαστε ζητάμε απεγνωσμένα βοήθεια και δεν την έχουμε» αναφέρει στην δραματική του έκκληση προς τον Υπουργό Υγείας και κάθε αρμόδιο.
Σημειώνεται ότι το zarpanews.gr είχε αποκαλύψει ήδη από τις 30 Μαϊου τις τραγικές επιπτώσεις της συλλειτουργίας των δύο χειρουργικών κλινικών (ΕΔΩ)
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Μιλτιάδη Καστανάκη:
Εντέλλεσθε
Η ιστορία φίλοι μου ξεκινάει πριν δυόμιση χρόνια . Όταν μας επισκέφτηκε αυτός ο πλέον κορονοιός . Στηρίξαμε το σύστημα υγείας όσο μπορούσαμε . Καλύψαμε τα εμβολιαστικά , καλύψαμε τις κλινικές κόβιντ , καλύψαμε τις διακομιδές κόβιντ , νοσηλεύσαμε ασθενείς με κορονοιό , χειρουργήσαμε ασθενείς με κορονοιό , νοσήσαμε και εμείς άλλοι σοβαρότερα και άλλοι ηπιότερα .
Δουλεύαμε μαντρωμένοι τρείς κλινικές σε μία με 130 % πληρότητα και με τρομερές ελλείψεις σε Νοσηλευτικό – Ιατρικό προσωπικό . Φυσικά για όλα αυτά εισπράξαμε το χειροκρότημα των συμπολιτών μας . Γιατί από την πολιτεία το μόνο που εισπράξαμε ήταν ένα το οποίο δεν χρεωνότανε τότε . Δεν μιλάμε για απολαβές οικονομικές , αυτές άλλωστε τις πήραν αυτοί που είχαν τις επιχειρήσεις κλειστές .
Εμείς που δουλεύαμε σαν μουλάρια είπαμε πήραμε το χειροκρότημα . Αυτά όλα φυσικά δεν γίνανε γιατί αποφασίζανε και διατάζανε ορισμένοι . Έχει βγει τελευταία και μια καινούργια λέξη στην καθομιλουμένη των θεσμικών.
ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ . Λες και περιμέναμε εμείς το εντέλλεσθε για να δουλέψουμε και να βοηθήσουμε το σύστημα υγείας . Αυτό το εντέλλεσθε που το έχουμε στο άτιμο το DNA μας από τότε που μπήκαμε στην ιατρική σχολή . Και μας το είχαν βάλει στο γονιδίωμα μας οι καθηγητές μας στο πανεπιστήμιο . Αυτό το εντελογονίδιο που μας αναγκάζει να δουλεύουμε Σάββατα Κυριακές πρωί μεσημέρι απόγευμα βράδυ αργίες Χριστούγεννα Πάσχα κτλ κτλ .
Αυτό το εντελογονίδιο που μας κάνει να παίρνουμε κάθε μέρα τηλέφωνο για να δούμε τι κάνει ο ασθενής πού χειρουργήσαμε . Αυτό το εντέλλεσθε που μας ανάγκασε να αναβάλλουμε την όποια άδεια είχαμε πάρει γιατί ο ασθενής που χειρουργήσαμε στράβωσε .
Και ερχόμαστε σήμερα δυόμιση χρόνια μετά διαλυμένοι κυριολεκτικά στα όρια μας να ζητάμε από το σύστημα υγείας και του διάφορους αρμόδιους να μας βοηθήσουν για να βγάλουμε το τρίτο καλοκαίρι στη σειρά.
Ζητάμε να πάρουν ορισμένες αποφάσεις για να μην καταρρεύσουν οι μεγαλύτερες κλινικές του νοσοκομείου Α και Β παθολογικές και Α και Β χειρουργικές . Υποστελεχωμένες και διαλυμένες , με προσωπικό που έχει εξασθενήσει και δουλεύει στα όριά του . Δεν έχουν αντιληφθεί τι πρόκειται να συμβεί αν πέσουν αυτά τα δύο κάστρα του νοσοκομείου.
Έρχεται ο υπουργός υγείας και εξαγγέλλει προσλήψεις που θα έπρεπε να τις είχε προβλέψει πριν τρία χρόνια. Προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν σε έξι μήνες στην καλύτερη περίπτωση και σε δύο χρόνια στην χειρότερη. Έλα όμως που εμείς τώρα ζοριζόμαστε και θέλουμε βοήθεια και κάποιος να αποφασίσει . Όπως το σύστημα υγείας ζοριζότανε απροετοίμαστο πριν δυόμιση χρόνια και βάλαμε πλάτες να το στηρίξουμε , έτσι και εμείς τώρα που ζοριζόμαστε ζητάμε απεγνωσμένα βοήθεια και δεν την έχουμε .
Γιατί αυτοί που πρέπει να αποφασίσουνε δεν παίρνουνε τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται . Γιατί άκουσον άκουσον ο κάθε δήμαρχος θέλει γιατρούς για τα κέντρα υγείας . Ρε δεν πάτε καλά .
Το νοσοκομείο ζορίζεται και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι . Για να καταλήξω θεωρώντας το χρέος μου απέναντι στους συμπολίτες μου . Πρέπει να στείλετε στους αρμοδίους ένα μεγάλο ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ προκειμένου να αποφασίσουν γιατί τα πράγματα ζορίζουν άσχημα .
Καστανάκης Μιλτιάδης
Δ/ντης Α Χειρουργικής Κλινικής

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook