Μηλόπιτα με κραμπλ φιστικιού Αιγίνης

μηλόπιτα-με-κραμπλ-φιστικιού-αιγίνης-1564049

Το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό σε μια εναλλακτική πανεύκολη εκδοχή από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

  • 6-8 μήλα
  • 150 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 2 ξυλάκια κανέλα

Για το κραμπλ

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης (ή αμυγδαλο), τριμμένο σε σκόνη
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Διαδικασία

Γέμιση

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια.
  • Τα βράζουμε για 10 λεπτά μαζί με τα ξυλάκια κανέλας και τα σουρώνουμε.
  • Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας, απλώνουμε τα μήλα σε ένα πυρέξ και τα ανακατεύουμε με τις σταφίδες.

Κραμπλ

  • Ανακατώνουμε όλα τα υλικά μαζί, και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τρίβουμε την ζύμη πάνω από τα μήλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30-40 λεπτά έως ότου πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook