Μηλόπιτα με κραμπλ φιστικιού Αιγίνης
Το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό σε μια εναλλακτική πανεύκολη εκδοχή από τον Στέλιο Παρλιάρο
Υλικά
- 6-8 μήλα
- 150 γρ. σταφίδες ξανθές
- 2 ξυλάκια κανέλα
Για το κραμπλ
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης (ή αμυγδαλο), τριμμένο σε σκόνη
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Διαδικασία
Γέμιση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια.
- Τα βράζουμε για 10 λεπτά μαζί με τα ξυλάκια κανέλας και τα σουρώνουμε.
- Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας, απλώνουμε τα μήλα σε ένα πυρέξ και τα ανακατεύουμε με τις σταφίδες.
Κραμπλ
- Ανακατώνουμε όλα τα υλικά μαζί, και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τρίβουμε την ζύμη πάνω από τα μήλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30-40 λεπτά έως ότου πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα.
olivemagazine.gr