«Μήλον της έριδος» οι δημόσιες τουαλέτες των Χανίων στο Δημοτικό Συμβούλιο: Ένταση και κατηγορίες για… ρατσισμό!

μήλον-της-έριδος-οι-δημόσιες-τουαλέ-1047743

Νέα πηγή διαφωνίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, έφερε η εισήγηση για την αναβάθμιση των δημόσιων αφοδευτηρίων και δημοπράτησή τους σε ιδιώτη. Τα αίματα «άναψαν» με αφορμή ένα σημείο της εισήγησης…

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου, είπε ότι η δημοτική αρχή διαπίστωσε ότι η λειτουργία στα δημοτικά αφοδευτήρια δεν αυτή που πρέπει, με ένα κόστος που φτάνει τις 270.000 ευρώ για τον εργολάβο που κάνει την καθαριότητα, ενώ το κόστος σε νερό ετησίως ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ για τις τουαλέτες στην Αγορά και την 1866!

«Η ποιότητα των υπηρεσιών πρέπει να αναβαθμιστεί και θέλουμε να βγάλουμε σε πλειστηριασμό τις τουαλέτες στις εξής περιοχές:

  • πλατεία δημοτικής Αγοράς, πλατεία 1866-Νέα Καταστήματα, πλατεία Τάλω, τουαλέτες στις οδούς Ζαμπελίου και Αφεντούλιεφ.

Θέλουμε την έγκριση της σκοπιμότητας για να ξεκινήσει η διαδικασία», ανέφερε ο κ. Αλόγλου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι η κατάσταση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια ήταν θλιβερή. «Ο Δήμος Χανίων οφείλει να προσφέρει την παροχή στους πολίτες του, χωρίς να αφήνει τη σπατάλη να διαιωνίζεται. Έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, με ένα εξαιρετικά χαμηλό αντίτιμο που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια και συντήρηση του χώρου», υπογράμμισε.

Ωστόσο, τα πνεύματα οξύνθηκαν επειδή στην εισήγηση αναφέρθηκε ότι «την κακή εικόνα των υποδομών στα αφοδευτήρια επιβαρύνουν φαινόμενα κατάληψης των χώρων από άστεγους, αλλοδαπούς ή από χρήστες ουσιών, λόγω ελλιπούς φύλαξης και αστυνόμευσης, ολοκληρώνοντας την εικόνα απαξίωσης και παραβατικότητας». Αυτό το κομμάτι χαρακτηρίστηκε «ρατσιστικό», από συμβούλους της αντιπολίτευσης, προεξάρχοντος του κ. Ρίζου.

Ακολούθησε μια τηλε-διαμάχη μεταξύ του κ. Ρίζου και του Δημάρχου Χανίων, για τον  «ρατσιστικό όρο» που ειπώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε για την εισήγηση, ωστόσο οι τόνοι έπεσαν γρήγορα και η εισήγηση υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, απαλείφοντας την συγκεκριμένη φράση.

zarpanews.gr

2 thoughts on “«Μήλον της έριδος» οι δημόσιες τουαλέτες των Χανίων στο Δημοτικό Συμβούλιο: Ένταση και κατηγορίες για… ρατσισμό!

  1. ΞΕΡΕΤΕ αραγε τι σημαινει πολιτισμικος δεικτης? ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ!
    Και βεβαια εκει μεσα ειναι οτι ανθρωπος μπορεις να φανταστεις…δυστυχως!

  2. Και τι θέλει δηλαδή ο κος Ρίζος που μάλλον από ΑΝΤΑΡΣΥΑ προέρχεται..?Με τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε να προσφέρουμε δωρεάν και πλήρη «λαθροφιλοξενία» σε ότι παρτάλι έχει κουβαληθεί εδώ διαμένοντας σε δημόσιες τουαλέτες?? Αν δεν.μπεί κάποιο χρηματικό αντίτιμο για την εκάστοτε χρήση τους, όπως συμβαίνει σε κάθε προηγμένη χώρα συμπεριλαμβανομένης ακόμα και της Τουρκίας (!) το χάλι που παρατηρείται τώρα σε Δημόσιες τουαλέτες θα συνεχίζεται επ’αόριστο!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook