Μιλφέιγ με φράουλες

μιλφέιγ-με-φράουλες-1022802

Το μιλφέιγ στην ανοιξιάτικη εκδοχή του, με φρέσκες φράουλες.

Μερίδες:12 Χρόνος προετοιμασίας:40′ Χρόνος μαγειρέματος:40 ‘Έτοιμο σε:1:20’

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

2 λίτρα γάλα φρέσκο

8 αβγά

16 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

16 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 καψουλάκι βανίλιας

400ml κρέμα γάλακτος

1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

ολόκληρες φράουλες κομμένες σε φέτες

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τοποθετείτε το κάθε φύλλο σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τρυπάτε και τα δύο με πιρούνι σε διάφορα σημεία και χαράζετε το ένα φύλλο με 2 κάθετες χαρακιές και τρεις οριζόντιες, σε 12 ίσα κομμάτια το καθένα. Τα αλείφετε με πινέλο με λίγο χτυπημένο αβγό, τα πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκοκκινίσουν. Αφήνετε τις σφολιάτες να κρυώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: Κρατάτε λίγο γάλα στην άκρη και βάζετε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια φωτιά, να κάψει. Χτυπάτε σε μπολ με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορνφλάουρ μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και τα αραιώνετε με το γάλα που κρατήσατε.

Ρίχνετε το μείγμα των αβγών στο βραστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει η κρέμα και πήξει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αδειάζετε σε ταψάκι. Σκεπάζετε με μεμβράνη, να εφάπτεται στην κρέμα, για να μην κάνει κρούστα και αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτοντάς της προς το τέλος το λικέρ μαστίχας. Όταν κρυώσει η κρέμα, της προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε τα 3/4 της κρέμας πάνω στο ολόκληρο φύλλο σφολιάτας. Τοποθετείτε κομμάτια φράουλας εδώ κι εκεί.

Το φύλλο που χαράξατε, το χωρίζετε σε κομμάτια (εκεί που χαράξατε) και σκεπάζετε με αυτά την κρέμα. Σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζετε με σπασμένα υπολείμματα σφολιάτας.

Όταν θέλετε να σερβίρετε το μιλφέιγ, κόβετε σε κομμάτια, διακοσμείτε με φράουλες, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook