Μιλάνο: Νεκρός από μύκητα Candida auris – Είχε επιστρέψει από την Ελλάδα

μιλάνο-νεκρός-από-μύκητα-candida-auris-είχε-επι-1700102

Ένας άνδρας που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Μιλάνου έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο πέθανε και οι ιταλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι είχε προσβληθεί από τον μύκητα «Candida auris» και ότι είχε φθάσει στην Ιταλία από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κοριέρε ντελα Σέρα», ο άνδρας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Sacco για εγκεφαλικό. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, βρέθηκε θετικός σε πολλούς και πλυανθεκτικούς μύκητες συμπεριλαμβανομένου του «Candida auris».

Ο άνδρας είχε μπει στο νοσοκομείο πριν από λίγες μέρες, έχοντας φτάσει από την Ελλάδα στην Ιταλία. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα δεν είχε μολυνθεί στην Ιταλία από τον μύκητα, αλλά είχε «το εισαγόμενο προφίλ κρουσμάτων».

Τι είναι Candida auris

Ο «Candida auris» είναι ένας μύκητας που ανακαλύφτηκε για πρώτη φορά το 2009, αφού απομονώθηκε στην Ιαπωνία από το αυτί μιας γυναίκας (εξ ου και «auris»). Είναι ζωομύκητας και πολύ ανθεκτικός σε αντιβιώσεις.

Δεν αποτελεί κίνδυνο για το ευρύ κοινό εκτός νοσοκομείου, αλλά ούτε και για τα άτομα που μπαίνουν στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες, και των οποίων το ανοσοποιητικό λειτουργεί καλά. Ωστόσο ο Candida auris είναι ένας μύκητας δυνητικά θανατηφόρος για τους νοσηλευόμενους για μεγάλα χρονικά διαστήματα ασθενείς, ιδίως αν αντιμετωπίζουν πολλαπλά ιατρικά προβλήματα.

Πάντως στην εφημερίδα δεν διευκρινίζεται αν η αιτία θανάτου του ασθενούς ήταν ο μύκητας, το εγκεφαλικό ή συνδυασμός και των δύο.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook