«Μιλά» το κινητό του 14χρονου – «Ξεκλειδώνει» το μυστικό του θανάτου του

μιλά-το-κινητό-του-14χρονου-ξεκλει-1451510

Μέσα στη βδομάδα, αναμένουν τα αποτελέσματα της ανάσυρσης δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο και τους υπολογιστές του 14χρονου Μάκη από τα Πατήσια, τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από τη διερεύνηση στα ψηφιακά πειστήρια, οι αρχές περιμένουν απαντήσεις για τη διαδικτυακή δραστηριότητα του αγοριού, καθώς προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ανέβαζε βίντεο από ριψοκίνδυνα παιχνίδια, αν πειραματιζόταν και αν συνήθιζε να συμμετέχει σε επικίνδυνες προκλήσεις με φίλους του.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν τον θάνατο του 14χρονου, εξετάζουν αν το τραγικό συμβάν, είναι «προϊόν» ενός τέτοιου παιχνιδιού, επίδειξης δύναμης και «ανδρισμού», που όμως δεν σχετίζεται με κάποια δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα. Αυτό φαίνεται να είχε υποστηρίξει και η μητέρα του άτυχου αγοριού, παραθέτοντας στοιχεία κατά την κατάθεση της.

Όπως σημειώνουν αρμόδιοι αξιωματικοί, παρέες ανηλίκων επιδίδονται σε κάθε λογής παιχνίδια κλιμακούμενου κινδύνου, στα πλαίσια μιας επίδειξης δύναμης μεταξύ φίλων, που πολλές φορές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στην περίπτωση του Μάκη, οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, όμως προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ο τραγικός θάνατος του αγοριού προέκυψε στα πλαίσια κάποιας πρόκλησης μεταξύ των φίλων του. Μέχρι στιγμής από τις 15 καταθέσεις που έχουν λάβει τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεν έχουν διακρίνει με σαφήνεια αν η αυτοκτονία «πυροδοτήθηκε» λόγω σχολικού εκφοβισμού ή από άλλα άγνωστα προβλήματα. Κάποιοι μάρτυρες κάνουν λόγο για ένα κλειστό, όχι κοινωνικό και ευαίσθητο παιδί και άλλοι για ένα ιδιαίτερα ευχάριστο, ανοικτό και χαρούμενο έφηβο.

Απαντήσεις θα δοθούν και από την ιατροδικαστική έκθεση και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί αν ο θάνατος ήταν «απόλυτα» ασφυκτικός ή προήλθε με ένταση και πιθανή… πτώση με δύναμη που έσπασε και το υοειδές οστό (οστό μεταξύ λαιμού και πηγουνιού). Παράλληλα κατά την ηλεκτρονική εξερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων οι αρχές θα εξετάσουν αν ο 14χρονος «είδε κάπου τον βρόγχο στην κουκέτα», «αν αντέγραψε από κάπου αυτόν τον μηχανισμό θανάτου», «αν λειτούργησε αυτοβούλως με στόχο την αποτύπωση της ενέργειάς του».

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να κληθεί για κατάθεση και ο «κολλητός» φίλος του άτυχου Μάκη, σε μια προσπάθεια των αστυνομικών να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για τα θέματα που απασχολούσαν το άτυχο αγόρι τις τελευταίες ημέρες. Ταυτόχρονα μιλώντας με τον φίλο του 14χρονο θα επιχειρήσουν να εξακριβώσουν αν η παρέα έπαιζε κάποιο επικίνδυνο «παιχνίδι» που μπορεί να συνδέεται με το τραγικό συμβάν.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook