Μικρή μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα των Χανίων

μικρή-μείωση-του-ιικού-φορτίου-στα-λύμ-1313540

Τα αποτελέσματα του ιικού φορτίου που καταγράφηκε στα λύματα των πόλεων για την εβδομάδα 22-28 Μαΐου έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

Την εβδομάδα 21/2023 παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 20/2023 στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τέσσερεις από τις δέκα (4/10) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τέσσερεις από τις δέκα (4/10) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε δύο από τις δέκα (2/10) περιοχές. Καθαρά αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα παρατηρήθηκαν στο Βόλο (+82%) και στη Λάρισα (+77%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Ξάνθη (+24%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Ιωάννινα (-44%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στην Αλεξανδρούπολη (-16%), στη Θεσσαλονίκη (-17%) και στην Αττική (-12%). Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (+5%) και στα Χανιά (-9%).

Στην Πάτρα το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων ήταν μετρήσιμο, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (15-21/05/2023) κατά την οποία το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα δεν ήταν ανιχνεύσιμο, ήταν δηλαδή κάτω από το όριο ανίχνευσης της μεθόδου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook