Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου έξω από τη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα

μίκης-θεοδωράκης-πλήθος-κόσμου-έξω-απ-1278220

Εκατοντάδες έχουν ήδη συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στη μουσική και όχι μόνο.

Έτσι, γυναίκες και άνδρες διαφορετικών ηλικιών κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι περιμένουν να τους επιτραπεί να περάσουν στο χώρο όπου θα βρίσκεται η σορός του Μίκη Θεοδωράκη.

Σήμερα, το λαϊκό προσκύνημα είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00.

Όμως, η διαδικασία έχει καθυστερήσει να ξεκινήσει αφού μαίνεται η κόντρα με τα γραφεία κηδειών με αποτέλεσμα το πρώτο γραφείο που έφτασε στον χώρο να έχει ξεστήσει τον εξοπλισμό του.

Αύριο Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί από τις 10:00 έως τις 19:00, ενώ την Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00, για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι.

Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του πατέρα του, τον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, πλάι στους γονείς και τον αδερφό του, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Ξεκίνησαν να φτάνουν επώνυμοι για να αποχαιρετήσουν τον Μίκη

Στην Μητρόπολη έχουν ήδη ξεκινήσει να φτάνουν και επώνυμοι για να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη. Από τους πρώτους που έφτασαν ήταν ο Γιώργος Νταλάρας και η σύζυγός του.

Στον χώρο της Μητρόπολης υπάρχει και ισχυρή αστυνομική παρουσία. Παρόντες είναι και αστυνομικοί της ΟΔΟΣ που θα βοηθήσουν για να μπαίνει ο κόσμος με τη σειρά του στη Μητρόπολη.

in.gr

One thought on “Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου έξω από τη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook