Μιχάλης Βλατάκης: «Σαν τις παλιές καλές εποχές – Γέμισαν τα ξενοδοχεία στην Κρήτη του Αγίου Πνεύματος»

μιχάλης-βλατάκης-σαν-τις-παλιές-καλέ-1465544

Εικόνα που θυμίζει την τουριστική περίοδο του 2019 είναι η φετινή για την Κρήτη, με σημαντική δυναμική στις κρατήσεις. Αυξημένη πληρότητα καταγράφηκε σε πολλά ξενοδοχεία του νησιού, λόγω και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη:

«Μας θύμισε εποχές προ covid, καθώς τα δυο τελευταία χρόνια αυτά τα είχαμε ξεχάσει. Τα ξενοδοχεία γέμισαν. Οι Χανιώτες και οι Ηρακλειώτες άλλαξαν πόλεις, αυτό το βλέπουμε συνήθως τριήμερα και γιορτές. Η εικόνα αρχίζει λίγο να θυμίζει τις παλιές εποχές. Υπάρχει δυναμική στις κρατήσεις. Έχουν προγραμματιστεί περίπου 1 εκατομμύριο θέσεις για όλο τον Ιούνιο. Υπολογίζουμε πάντα με τον δικό μας αλγόριθμο ότι θα ειδοποιηθούν περίπου 700.000 που είναι ένας σημαντικός αριθμός, δεν είναι ακόμα αυτά που είχαμε το 2019 αλλά να μην περιμένουμε το 2019 φέτος. Έχουμε δρόμο μπροστά μας ως προς τα έσοδα και τα κέρδη. Υπολογίζω ότι θα είναι το 80% του 2019, δηλαδή -20%».

Στα ύψη η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Ηρακλείου

Στα ύψη έφτασε η πληρότητα των ξενοδοχείων ιδιαίτερα στο νομό Ηρακλείου, όπως δήλωσε ο κ. Βλατάκης, λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος: «Τα ξενοδοχεία έχουν πολύ καλή πληρότητα και λόγω του Αγίου Πνεύματος, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν το καθολικό. Ειδικά εδώ στο Ηράκλειο υπάρχει μεγάλη κάλυψη, διότι έχουμε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball 2022. Το θέμα είναι τι ταμείο θα κάνουμε στο τέλος, αυτό είναι το ζητούμενο, διότι τα συμβόλαια έχουν υπογραφεί, εμείς τιμούμε τα συμβόλαιά μας, θα αφομοιώσουμε τις αυξήσεις, είμαστε αναγκασμένοι, γεγονός που θα επηρεάσει πολύ τα κέρδη. Είναι μια δύσκολη σεζόν. Η πανδημία δεν τελείωσε. Θα πρέπει να το βροντοφωνάζουμε».

Η προέλευση των τουριστών

Σύμφωνα με τον κ. Βλατάκη, οι τουρίστες που έχουν έρθει στην Κρήτη για διακοπές είναι από Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία ενώ ακολουθούν οι υπόλοιπες εθνικότητες που έχουμε κάθε χρόνο, δηλαδή Ολλανδοί, Αυστριακοί, Ελβετοί, Δανοί και Πολωνοί, παρότι έχουν μειωθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία: «Μεγάλη έκπληξη αποτελούν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι. Γενικώς έχουμε τους κλασσικούς μας τουρίστες».

Η ποιότητα των τουριστών 

Όσον αφορά την ποιότητα των τουριστών, η πανδημία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν ακόμη all inclusive υπηρεσίες, αποφεύγοντας μαζικές εξόδους: «Έχουμε ακόμα το σύνδρομο της πανδημίας, οι τουρίστες αποφεύγουν τη μαζικότητα και προτιμούν να μένουν μέσα στο ξενοδοχεία, δηλαδή έχουμε τους all inclusive, τους θέλουμε και πάντα θα τους έχουμε».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook