Μιχάλης Τσουπάκης: Έρχονται υπόγειοι κάδοι και σημεία απόρριψης ογκωδών σκουπιδιών στα Χανιά

μιχάλης-τσουπάκης-έρχονται-υπόγειοι-1138229

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Χανίων, Μιχάλης Τσουπάκης. Αφορμή ήταν η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων, για την οποία ο Δήμος Χανίων και η ΔΕΔΙΣΑ σχεδιάζουν διάφορες δράσεις, αλλά ο κ. Τσουπάκης ρωτήθηκε και για τους ευρύτερους σχεδιασμούς του δήμου, και έκανε γνωστό ότι αναμένεται να δημοπρατηθεί η δημιουργία υπόγειων κάδων στα Χανιά:

«Στόχος είναι μέσα στο 2021 να δημοπρατηθεί και η δημιουργία υπόγειων κάδων σε διάφορα σημεία της πόλης. Δεν θα είναι στα πρότυπα του Ηρακλείου. Δεν είναι στόχος μας να βάλουμε κάδους για τη δημιουργία εντυπώσεων, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν άλλο δήμο. Στόχος είναι, με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν γωνιές ανακύκλωσης, όπως σε πολλές χώρες του αναπτυγμένου κόσμου. Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας», τόνισε ο κ. Τσουπάκης.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας είπε ακόμα, ότι σχεδιάζεται να δημιουργηθούν σημεία στην πόλη, όπου οι δημότες θα μπορούν να αφήνουν ογκώδη αντικείμενα:

«Εμείς είμαστε στη φάση να αδειοδοτηθούν κάποιοι χώροι ώστε ο κόσμος να μπορεί να πηγαίνει και να αφήνει ογκώδη απορρίμματα συντεταγμένα. Απαιτούνται βέβαια συγκεκριμένες προδιαγραφές. Πολλοί θεωρούν ότι αφήνοντας δίπλα στους κάδους ογκώδη αντικείμενα, θα περάσει το απορριμματοφόρο και θα τα πάρει. Είναι μια κακή πρακτική», είπε ο κ. Τσουπάκης.

Προς το παρόν, οι δημότες που θέλουν να πετάξουν ογκώδη αντικείμενα, πρέπει να καλούν την υπηρεσία καθαριότητας για συνεννόηση, ώστε να παραλαμβάνει τα ογκώδη σκουπίδια, πράγμα που πολλές φορές δεν γίνεται. Όμως, την εβδομάδα που έρχεται, ο Δήμος Χανίων καλεί όσους θέλουν να πετάξουν ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, να επικοινωνήσουν μαζί του και την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, θα μαζευτούν οργανωμένα:

«Θα κάνουμε συλλογή πόρτα-πόρτα, αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Οι κάτοικοι μπορούν, καλώντας στο 28213-41600 να κλείσουν ραντεβού και θα περάσει όχημα της ΔΕΔΙΣΑ ή του Δήμου που θα παραλάβει τις συσκευές. Δεν χρειάζεται να βγάλουμε στον δρόμο τις συσκευές, το συνεργείο θα τα παίρνει από τα σπίτια ή τα μαγαζιά. Ο κόσμος σήμερα πετάει τις ηλεκτρικές του συσκευές όπου βρει. Αυτό που θα κάνουμε την Τετάρτη όμως, το κάνουμε κι άλλες μέρες, δηλαδή περνάμε και μαζεύουμε τις συσκευές, μετά από συνεννόηση.»

Η δράση αυτή θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Μείωση Αποβλήτων, αλλά θα υπάρξει και ενημέρωση στα σχολεία, δήλωσε ο κ. Τσουπάκης:

«Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση για την αειφόρο διαχείριση των αποβλήτων. Σε συνεργασία με την Δ/νση Α’θμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουμε ενημέρωση στα σχολεία για τα βιοαπόβλητα, την κομποστοποίηση, θα ενημερώσουμε για τους τρόπους μείωσης των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια,  επίσης για τα αθέατα απόβλητα, ενώ θα γίνει και ένας διαγωνισμός ζωγραφικής.»

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας επεσήμανε ότι προχωράει η προμήθεια απορριμματοφόρων, 6, 8 και 16 τόνων, τα οποία θα ενταχθούν στον στόλο το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ θα αντικατασταθούν και οι πράσινοι και μπλε κάδοι.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Μιχάλης Τσουπάκης: Έρχονται υπόγειοι κάδοι και σημεία απόρριψης ογκωδών σκουπιδιών στα Χανιά

  1. Τα σκουπίδια έχουν κάνει σωρό στον παράδρομο της εθνικής. Δώσε και για αυτό μια συνέντευξη μιας και δεν τα μαζεύεις.

    Όλα έρχονται σε αυτή τη δημοτική αρχή. Αλλά τίποτα δε βλέπουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook