Μιχάλης Τσουπάκης: Αλλαγές στην καθαριότητα των Χανίων, τρία νέα πάρκα εντός του Δήμου

μιχάλης-τσουπάκης-αλλαγές-στην-καθαρ-983003

Νέο καθεστώς για την αποκομιδή απορριμάτων και τις υπηρεσίες καθαριότητας, επιδιώκει να επιβάλλει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιββάλοντος και Πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης, κάτι που αποτυπώθηκε από τα όσα είπε στην ενημερωτική εκπομπή του SuperFm 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Ο πρώην διευθυντής του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης ανέλαβε έναν νευραλγικό τομέα του Δήμου και όπως τόνισε πολλές φορές, δε λέει πολλά «θα κάνω», προτιμά το «κάνω». Μεταξύ άλλων ανέλυσε τα ζητήματα καθαριότητας της πόλης, όσα έχει προαναγγείλει η δημοτική αρχή, αλλά και τις επιδιώξεις για να κάνει την διαφορά στην όψη του Δήμου.

ΔΕΔΙΣΑ – Καθαριότητα | Τι γίνεται με τον ΦΠΑ;

Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος, στόχος είναι η αποκομιδή να γίνεται μόνο από προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Χανίων, ώστε η ΔΕΔΙΣΑ να είναι αρμόδια μόνο για τη διαχείριση και την ανακύκλωση. «Μάλιστα θα προσπαθήσουμε να ενοποιήσουμε όλες τις υπηρεσίες που εργάζονται για την καθαριότητα, για να γίνεται ο καλύτερος συντονισμός τους», σχολίασε.

«Είμαστε μάλιστα σε καλό δρόμο και για να λυθεί οριστικά το θέμα του ΦΠΑ που ζητούσε η Εφορία να αποδώσουμε σαν ΔΕΔΙΣΑ», απάντησε λακωνικά ερωτώμενος για το ζήτημα, ενώ φάνηκε σίγουρος για άμεση θετική εξέλιξη του θέματος.

ΣΜΑ και «πράσινα σημεία»

Μεγάλη αναφορά έκανε για το κομμάτι των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμάτων που προωθεί η δημοτική αρχή, καθώς όπως είπε «μειώνεται κατά πολύ το κόστος αποκομιδής και τριπλασιάζεται ο στόλος, με το υπάρχον υλικό. Μεγάλη εξοικονόμηση και καλύτερη αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ γίνεται καλύτερη και η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού».

Αλλά και στα «πράσινα σημεία ανακύκλωσης» για να εναποθέτονται τα ογκώδη και ανακυκλώσιμα υλικά από τους πολίτες, ώστε να σταματήσει η παρούσα κατάσταση που ο καθένας τα άφηνε σε δρόμους και πεζοδρόμια.

«Οι περισσότεροι χώροι έχουν βρεθεί και βρισκόμαστε στο στάδιο των αδειοδοτήσεων για να καθοριστεί η χρήση του χώρου, ενώ αναμένεται στο επόμενο διάστημα να γίνουν οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις», προσέθεσε.

Να μην υπάρχουν κάδοι απορριμάτων στην πόλη

Την επιθυμία του να πάψουν να υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών στην πόλη, εξέφρασε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, όπου όπως είπε είναι άμεση προτεραιότητα να αλλάξει ο τρόπος λειτουργεί το μάζεμα των σκουπιδιών.

«Θέλουμε να μικρύνει ο όγκος των σκουπιδιών που πετιούνται στους πράσινους κάδους και αυτό θα γίνει με την εγκατάσταση καφέ κάδων βιοαποβλήτων (υπολειμμάτων τροφών) όπου έχουμε καταθέσει πρόταση για να λάβουμε επιχορήγηση.

Σε κάποιες περιοχές μάλιστα εντός του κέντρου θα εξετάσουμε την υπογειοποίηση κάδων σε πρώτη φάση», τόνισε ο κ. Τσουπάκης.

Τρία νέα πάρκα σε περιοχές των Χανίων

Εντός της θητείας της δημοτικής αρχής, είναι επιδίωξη να δημιουργηθούν τρία μεγάλα πάρκα αναψυχής, που θα αποτελούν και χώρους πρασίνου, ανέφερε τέλος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Μάλιστα όπως είπε, ήδη έχουν βρεθεί οι χώροι που προορίζονται για αυτό τον σκοπό και αναμένεται να ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Τα 3 νέα πάρκα αναμένεται να φτιαχτούν στις δημοτικές ενότητες Θερίσου, Ελ. Βενιζέλου και Χανίων πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook