Μιχάλης Κριτσωτάκης από τα Χανιά: Δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο με τον Αρναουτάκη

μιχάλης-κριτσωτάκης-από-τα-χανιά-δεν-ά-858130

Στα Χανιά βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τον συνδυασμό «Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη», Μιχάλης Κριτσωτάκης. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο καφέ «Κήπος», τοποθετήθηκε για τα μείζονα προβλήματα της Κρήτης αλλά και της χώρας.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της παράταξης, με την Χανιώτισσα δικηγόρο, Χριστίνα Χανταμπάκη, να σχολιάζει:

«Το ψηφοδέλτιο μας στα Χανιά απαρτίζεται από αγωνιστές και αγωνίστριες που αρνούνται να αποδεχθούν τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, τα βάρβαρα και απεχθή μέτρα που μας επιβλήθηκαν. Για να κάνουμε επιτέλους Ξαστερία στο νησί της Κρήτης.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν 53 υποψήφιοι, 32 άνδρες και 21 γυναίκες, αρκετοί νέοι, που σημαίνει οτι η ελπίδα δεν έχει χαθεί και τα όνειρα παραμένουν ζωντανά. Οι μάχες δεν κερδίζονται μέσα σε εχθρικούς με τη λαϊκή βούληση θεσμούς, αλλά έξω στους δρόμους του αγώνα.»Κατά κύριο λόγο, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης στην τοποθέτησή του καταφέρθηκε ενάντια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των μνημονίων που έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό, ενώ μόνο ικανοποιημένος δεν έδειξε από το έργο του Σταύρου Αρναουτάκη:

«Με τον Σταύρο Αρναουτάκη δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο, αντίθετα, μερικά πράγματα προς το χειρότερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε και τον στήριξε σε αυτές τις εκλογές, με την προηγούμενη παράταξη που κρατήθηκε να εξαφανίζεται με την κάθοδο των δυνάμεων αυτών στο πλευρό του περιφερειάρχη.»

Αναφέρθηκε στην αδυναμία απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κρήτης, με την Κρήτη να βρίσκεται στην 10η θέση ανάμεσα στις 13 ελληνικές περιφέρειες, αλλά και στην ανταγωνιστικότητα είναι 250η μεταξύ των 263 περιφερειών στην ΕΕ.

Επιχείρησε προσωπική επίθεση προς τον περιφερειάρχη, αφού ψήφισε και ως υφυπουργός υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο, ενώ εφάρμοσε αυστηρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές στο νησί, αφήνοντας κατά μέρους τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Αναφερόμενος στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ, τις ιδιωτικοποιήσεις και το «ξεπούλημα« τόνισε οτι «οτιδήποτε πουληθεί θα πάει στο χρέος, με αυτό ωστόσο, να μεγαλώνει αντί να μειώνεται. Στην Κρήτη δεν υπάρχει ένα σχέδιο για την διαχείριση των πόρων. Ευτυχώς φέτος έβρεξε, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το καταλογίσουμε στα θετικά της διοίκησης Αρναουτάκη.

Σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-ηπειρωτικής Ελλάδας, εμπλέκει την Γερμανία στο «κόλπο», αφού θα ωφεληθεί και αυτή παράλληλα, ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα αντί για αντιπολεμικός παράγοντας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, προάγει τα συμφέροντα του Ισραήλ, αγνοώντας όσα καταγγέλλονται εδώ και χρόνια για τις πολεμικές συρράξεις στην Γάζα.

Ξεκαθάρισε οτι ο τουρισμός δεν είναι αρκετός σαν οικονομική βάση για την χώρα, αλλά χρειάζεται μία ισορροπία, η οποία δεν υπάρχει, αφού το κοινοβούλιο και η χώρα δεν έχουν την ανεξαρτησία τους και πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Για τους λαϊκιστές, όπως τους χαρακτήρισε, που πιστεύουν οτι θα «σκάψουν τρύπες για υδρογονάνθρακες και θα πάρουμε πολλά λεφτά» επισήμανε οτι μόλις το 5% παίρνει η χώρα-επενδυτής από τα κέρδη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook