Μιχάλης, Κωστής, Αδωνις: μένουν ή φεύγουν;

μιχάλης-κωστής-αδωνις-μένουν-ή-φεύγου-1242709

Στη δημοσκόπηση της ALCO για την τηλεόραση του OPEN έχουμε ορισμένα ενδιαφέροντα ευρήματα. Για παράδειγμα: Στο θέμα της ασφάλειας, που ήταν ένα από τα κεντρικά ζητήματα της Δεξιάς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τα πάει καθόλου καλά.

Παρά το προπαγανδιστικό μπαράζ από τα φιλικά στη Νέα Δημοκρατία μέσα ενημέρωσης, παρά την οργανωμένη προσπάθεια που είχε στόχο την ενοχοποίηση της προηγούμενης κυβέρνησης, παρά τους επαίνους στον αρμόδιο υπουργό για την αποφασιστικότητά του στην επιχείρηση πάταξης της βαριάς εγκληματικότητας, της μαχητικής ανυπακοής και του ριζοσπαστικού ακτιβισμού, παρά την εκστρατεία συκοφάντησης του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, στον νόμο του οποίου έχουν χρεωθεί σχεδόν τα πάντα, κι ας έχει καταργηθεί από το 2017, κι ας μη συνδέεται με τις υποθέσεις που απασχόλησαν τη δημόσια συζήτηση, οι περισσότεροι πολίτες δηλώνουν ότι ένιωθαν πιο ασφαλείς πριν από τρία χρόνια, δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ.

Εύρημα-κόλαφος για τους αλαζόνες και τους νάρκισσους του μεγάρου Μαξίμου που μας λένε με στόμφο: «Ευτυχώς που δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ». Οπότε ουδείς δικαιούται να απορεί για την κατηφορική πορεία της δημοφιλίας του Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Ο κάποτε κυρίαρχος των δημοσκοπήσεων, κάτι που αναδείκνυαν και ο ίδιος και ο προϊστάμενός του που τον επέλεξε και τον στήριξε ακόμη και στις περιπτώσεις που είχε διαπράξει σφάλματα, βλέπει την επιρροή του να υποχωρεί θεαματικά, βάζοντας έτσι σε σκέψεις τον πρωθιερέα της κυβέρνησης που φλερτάρει με την ιδέα ενός δομικού ανασχηματισμού ώστε να δώσει την εντύπωση δυναμικής επανεκκίνησης. Τον κρατάει ή τον διώχνει; Αίνιγμα για δυνατούς λύτες.

Ασχημα είναι τα μαντάτα και για άλλα πουλέν του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο υπουργός Εργασίας (;) και Απασχόλησης (;) Κωστής Χατζηδάκης, που έχει βαλθεί να παραμορφώσει (αναμορφώσει λέει αυτός) το εργασιακό πεδίο, και ο πρωταθλητής του μαραθωνίου φλυαρίας υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, που Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή ανακοινώνει την έναρξη των έργων στο Ελληνικό, Τρίτη-Πέμπτη συγκρούεται με τις κοινωνικές ομάδες που πίστεψαν τις υποσχέσεις της παράταξής του και την Κυριακή ανακαλύπτει προς κακοφανισμό των συνεργατών του πρωθυπουργού θετικά στοιχεία στην κυβέρνηση των πληβείων που διαγούμισαν τη χώρα από το… μοιραίο 2015 μέχρι το… λυτρωτικό 2019, διαπιστώνουν ότι οι μετοχές τους έχουν κατρακυλήσει.

Κινδυνεύουν; Ο πρώτος (Χατζηδάκης) μόλις ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας και μια καρατόμησή του ή μια μετάθεσή του σε άλλο πόστο θα είναι ομολογία ότι ήταν μια λανθασμένη επιλογή. Ομως, όπως διαλαλούν οι μηχανισμοί της χειραγώγησης του πλήθους, ο πρωθυπουργός δεν κάνει ποτέ λάθη.

Ο άλλος υπουργός (Γεωργιάδης), αν κρίνουμε από τη μέχρι τώρα στάση του πρωθυπουργού, φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει καθεστώς ασυλίας. Κάποιος άλλος πρωθυπουργός δύσκολα θα ανεχόταν τις συνεχείς παλινωδίες του. Θα προσπαθούσε να τον επαναφέρει στην τάξη κι αν ο δράστης υποτροπίαζε θα τον έθετε εκτός κυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργιάδης όμως μάλλον έχει γερά χαρτιά τα οποία θα χρησιμοποιήσει αν χάσει την υπουργική καρέκλα. Το έχει καταστήσει σαφές στους συνομιλητές του. Η παραμονή του στην κυβέρνηση προκαλεί προβλήματα. Το παραδέχονται ακόμη και οι δημοσιολόγοι που δεν λένε κακή κουβέντα για την κυβέρνηση.

Η απομάκρυνσή του είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φέρει πονοκεφάλους στον ένοικο του μεγάρου Μαξίμου, γιατί ο κ. Γεωργιάδης δεν πρόκειται να κάτσει φρόνιμα. Είναι κόντρα στη φύση του. Κι αυτό δεν θα είναι εύκολο να το διαχειριστεί ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δείξει την πυγμή του σε τριτοκλασάτα και τεταρτοκλασάτα στελέχη, αλλά όταν απέναντί του είναι πρώτης γραμμής παράγοντες της παράταξης ποιείται την νήσσαν. Αυστηρός με τους μικρούς και τους ασήμαντους, ψοφοδεής με τους ατίθασους που μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι.

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook