Μιχαηλάκης: Είμαστε χαρούμενοι που τα Χανιά μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα πανελλήνια και διεθνή αθλητικά γεγονότα

μιχαηλάκης-είμαστε-χαρούμενοι-που-τα-1415657

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), η οποία έχει καθιερωθεί να τιμάται στις 6 Απριλίου, αναγνωρίζοντας τη δύναμη του αθλητισμού στην προώθηση της ειρήνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«O αθλητισμός προάγει την ειρήνη και την αρμονία, προωθεί τις παγκόσμιες αξίες και δεν περιορίζεται στη γλώσσα ή τους πολιτισμούς. Γι’ αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που τα Χανιά μπορούν πλέον να φιλοξενήσουν μεγάλα πανελλήνια και διεθνή αθλητικά γεγονότα.

Τις επόμενες κιόλας μέρες τα Χανιά ετοιμάζονται να υποδεχθούν μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, τη διοργάνωση του Final Four Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Γυναικών, που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Κλαδισού αλλά και την αναβίωση ενός σημαντικού θεσμού για το χώρο του ποδηλάτου: του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Με ποικίλες ακόμα δράσεις και πρωτοβουλίες, καθημερινές και επετειακές, ο Δήμος Χανίων προσπαθεί να ενημερώσει και να ωθήσει τις νέες γενιές στον αθλητισμό και είμαστε απέραντα χαρούμενοι, που βλέπουμε ότι οι προσπάθειες αυτές ευοδώνονται και αθλητές από τον τόπο μας διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, προωθώντας τα ιδανικά του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη ευχόμαστε άμεσα να αποκατασταθεί η Ειρήνη σε όλο τον κόσμο».

Επισημαίνεται ότι η 6η Απριλίου ανακηρύχθηκε Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) το 2013 και γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2014.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook