Μιχαήλ Τσαμάζ από τα Χανιά: Ο ΟΤΕ είναι κάθε μέρα σε κατάσταση συναγερμού για τις κυβερνοεπιθέσεις

μιχαήλ-τσαμάζ-από-τα-χανιά-ο-οτε-είναι-842059

«Οι κυβερνοαπειλές αυξάνονται και είναι μέρος της καθημερινότητάς μας να τις αντιμετωπίζουμε.» Αυτό σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχαήλ Τσαμάζ, στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου για την Κυβερνοασφάλεια σε Θαλάσσιο Περιβάλλον που διοργανώνει το ΚΕΝΑΠ στα Χανιά.

Όπως ανέφερε στο zarpanews.gr, η συνεργασία μεταξύ ΟΤΕ και στρατού είναι αναπόφευκτη στην Ελλάδα, λόγω των δικτύων που διαχειρίζεται η εταιρεία, με τις επιθέσεις τόσο σε πελάτες του ομίλου όσο και σε στόχους στρατιωτικού ενδιαφέροντος κάθε άλλο παρά σπάνιες να είναι.

Αναλυτικά, δήλωσε ότι «στον ΟΤΕ έχουμε δημιουργήσει συστήματα και ομάδες που εργάζονται γι’ αυτό, για να αντιμετωπίζουν τις κυβερνοεπιθέσεις σε όλα τα συστήματα της εταιρείας, αλλά και να προστατεύουμε τους πελάτες μας και τις βασικές υποδομές της χώρας.

Η τεχνολογία είναι ένα μέσο που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας της εργασίας μας. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα όπλο από τους κακοπροαίρετους, με τρόπο ώστε να μπλοκάρει ή να καταστρέψει σημαντικά συστήματα υποδομών, είτε της χώρας, εταιρειών, είτε και του στρατού. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να συνεργαζόμαστε, και πολίτες και ιδιωτικές εταιρείες με την εθνική άμυνα και τους στρατιωτικούς οργανισμούς για να επιτρέπουμε τέτοιου είδους επιθέσεις και έτσι να προστατεύουμε τις χρήσιμες υποδομές της χώρας μας.

Το δίκτυο είναι προστατευμένο. Τόσο για τους πελάτες μας, δημοσίου και ιδιωτικές εταιρείες. Εμείς δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε, κάθε μέρα είμαστε σε κατάσταση συναγερμού για να προλαβαίνουμε τέτοιους είδους επιθέσεις.

Με τον στρατό έχουμε άψογη συνεργασία και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού ο ΟΤΕ διαχειρίζεται βασικές και κρίσιμες υποδομές της χώρας και συνεργάζεται άψογα με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να βεβαιώνουμε οτι όλα λειτουργούν σωστά».

Ακόμη ο κος Τσαμάζ ανέφερε ότι έχουν υπάρξει 2-3 πολύ σοβαρές κυβερνοαπειλές, που έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει λεπτομέρειες.

zarpanews.gr

One thought on “Μιχαήλ Τσαμάζ από τα Χανιά: Ο ΟΤΕ είναι κάθε μέρα σε κατάσταση συναγερμού για τις κυβερνοεπιθέσεις

  1. Πείτε του Ποζερά ότι στην επαρχεία των Χανίων πρέπει να μπουν επιπλέον καμπίνες για να είναι και αποτελεσματικές οι συνδέσεις στα σπίτια αλλά και να παρέχεται το ίντερνετ που υπογράφεται στα συμβόλαια. Τάζουν 24αρι και δεν παίρνεις ούτε 2. Και σαν να μην έφτανε αυτό, επειδή δε θέλουν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους, βάζουν τους τεχνικούς να λένε να κάνουν οι πολίτες αναβάθμιση σε 50 γιατί έτσι τους βολεύει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook