Μία ξεχωριστή βραδιά με χορό και μουσική στο θέατρο Κυδωνία

μία-ξεχωριστή-βραδιά-με-χορό-και-μουσι-895803

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ και το θέατρο Κυδωνία έχουν τη χαρά να φιλοξενούν στον Αίθριο Χώρο του θεάτρου, την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 9.30 μμ , τους εξαιρετικούς μουσικούς Ξανθούλα Ντακοβάνου και Ταξιάρχη Βασιλάκο σε μια ιδιαίτερη βραδιά που συνδυάζει τον χορό με τη μουσική!

Από την Αθήνα στο Παρίσι, την Ήπειρο, την Κρήτη και πάλι πίσω, ο Ταξιάρχης Βασιλάκος (ακορντεόν, χορός, χορογραφία) κι η Ξανθούλα Ντακοβάνου (φωνή, μπεντίρ) μας ταξιδεύουν σε τόπους που αγάπησαν, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν. Ένα κοσμοπολίτικο ταξίδι με τραγούδια, ήχους και τοπία της Μεσογείου, από την Ανατολή ως τη Δύση!

Το ταξίδι ξεκινάει με την παραλογή «Της Λυγερής και του Χάρου», που απαγγέλλεται, τραγουδιέται και χορεύεται – σε χορογραφία και κινητική ερμηνεία Ταξιάρχη Βασιλάκου. Στη συνέχεια ακούγονται γαλλικές musettes, αναγεννησιακά τραγούδια κι ιταλικές ταραντέλλες, κλασικά οθωμανικά άσματα, ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια κι ιστορίες από την αραβοανδαλουσιανή παράδοση. Στην ερμηνεία του δημοτικού τραγουδιού συμμετέχει ο Μιχάλης Βιβιδάκης.

Η Ξανθούλα Ντακοβάνου είναι τραγουδίστρια, συνθέτης και στιχουργός με διεθνή καριέρα. Ασχολείται με τις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας, της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Έχει εκδώσει 2 προσωπικούς δίσκους στο Παρίσι (Trio Tzane, Anassa ensemble) με εξαιρετικές κριτικές από το διεθνή τύπο κι έχει συμμετάσχει σε 12 ακόμα δίσκους ως καλεσμένη τραγουδίστρια, έχοντας συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Yann Arthus-Bertrand, Armand Amar, Jean-François Zygel, Richard Galliano, Ballaké Sissoko, ARBF κ.α. αλλά και τους Έλληνες δεξιοτέχνες Ουρανία Λαμπροπούλου, Δήμο Βουγιούκα κ.α.

Ο Ταξιάρχης Βασιλάκος είναι μουσικός από τρυφερή ηλικία (ακορντεόν, πιάνο), χορευτής (Κρατική Σχολή Χορού, υπότροφος ΙΚΥ στην Γαλλία) και χορογράφος, αλλά και απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διεθνείς συμμετοχές τόσο σαν χορευτής όσο και σαν μουσικός. Οι χορογραφικές του δουλειές στο σύγχρονο χορό έχουν παιχτεί στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Διακρίνονται για τη μουσικότητα της γραφής και δανείζονται στοιχεία τόσο νεοκλασικά όσο και παραδοσιακά. Έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές δουλειές ελληνικής αλλά και γαλλικής παραγωγής. Είναι επίσης παιδαγωγός, τόσο στη μουσική όσο και στο χορό, πτυχιούχος του Centre National de la Danse στο Παρίσι.

Χειρισμός ήχου και φωτισμού: Γαλάτεια Σαραντάκου

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 €

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook