Μια σειρά από φρικιαστικές δολοφονίες γατών έχει συνταράξει πόλη της Ιαπωνίας

μια-σειρά-από-φρικιαστικές-δολοφονίε-1636308

Ταραγμένοι είναι οι κάτοικοι της πόλης Σαϊτάμα στα περίχωρα του Τόκιο της Ιαπωνίας, από μια σειρά φρικιαστικών δολοφονιών γατών που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο μήνα.

Η πρώτη ζοφερή ανακάλυψη έγινε όταν μια γυναίκα βρήκε το κομμένο κεφάλι και τα πόδια μιας καφέ διάστικτης γάτας καθώς περπατούσε στις όχθες του ποταμού Arakawa. Μέρες αργότερα, αυτό που η αστυνομία πιστεύει ήταν ότι το υπόλοιπο σώμα, βρέθηκε σε ένα δημοτικό σχολείο.

Μέσα σε δέκα ημέρες, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, κάτοικοι είχαν ανακαλύψει δύο ακόμη ακρωτηριασμένα πτώματα γατών, ένα σε ένα χωράφι και ένα στην άκρη ενός δρόμου μικρής πόλης.

Τα τοπικά σχολεία ζητούν από τους δασκάλους να συνοδεύσουν τα παιδιά στο σπίτι και τους συμβουλεύουν να περπατούν σε μεγάλες ομάδες. Η αστυνομία έχει εντείνει τις περιπολίες, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK.

Οι δολοφονίες έχουν επαναφέρει δυσάρεστες μνήμες στους κατοίκους της Σαϊτάμα, καθώς τα τελευταία χρόνια φυλακίστηκε ένας δολοφόνος γατών που βασάνισε πολλά ζώα και δημοσίευε βίντεο με τις πράξεις του στο Διαδίκτυο. Έχει επίσης επανέλθει το «φάντασμα» των δολοφονιών παιδιών στο Κόμπε Σίτι τη δεκαετία του 1990, όταν ένα 14χρονο αγόρι με ιστορικό πράξεων βίαιης συμπεριφοράς προς τα ζώα σκότωσε δύο παιδιά, ηλικίας 10 και 11 ετών, και τραυμάτισε άλλα τρία.

Οι δολοφονίες γίνονται επίσης σε μια περίοδο όπου επικρατεί αναβρασμός στα σχολεία της περιοχής. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας δάσκαλος σε γυμνάσιο στην Τόντα φέρεται να μαχαιρώθηκε από έναν μαθητή.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαϊτάμα είπε στο CNNi ότι είχαν ξεκινήσει έρευνες για τις φρικιαστικές δολοφονίες και εξετάζουν εάν συνδέονται μεταξύ τους. Στην Ιαπωνία η θανάτωση ή ο τραυματισμός ζώων είναι έγκλημα, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια ή πρόστιμο περίπου 36.600 δολαρίων.

Στον απόηχο των δολοφονιών, διάφοροι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι σε ορισμένα μυαλά, η σκληρότητα απέναντι στα ζώα μπορεί να λειτουργήσει ως «πύλη» για ακόμη πιο αποτρόπαια εγκλήματα.

«Κανονικά, οι εγκληματικές πράξεις και η σκληρότητα κρύβονται, αλλά το να τολμήσεις να τις δείξεις μπορεί να είναι μια μορφή αυτοέκφρασης», είπε στο NHK ο Kenji Omata, καθηγητής ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Surugadai.

Ο Omata αναφέρθηκε και στην περίπτωση του προηγούμενου δολοφόνου γατών στην επαρχία Σαϊτάμα και σημείωσε ότι «υπήρχε επίσης κακοποίηση ζώων στην υπόθεση κατά συρροή δολοφονίας παιδιών στο Κόμπε Σίτι».

«Ανησυχώ πολύ για το πόσο καιρό θα συνεχιστούν παρόμοια περιστατικά και αν θα πληγούν άνθρωποι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Kim J. McCoy, δικηγόρος που ίδρυσε τον Οργανισμό Νόμου και Προστασίας των Ζώων του Χονγκ Κονγκ, προειδοποίησε ότι ορισμένες περιπτώσεις κακοποίησης των ζώων «εξελίχθηκαν σε πιο σοβαρά αδικήματα κατά των ανθρώπων».

«Υπάρχουν εμπειρικά στοιχεία που υποστηρίζουν την άμεση συσχέτιση μεταξύ εκείνων που διαπράττουν κακοποίηση ζώων και εκείνων που διαπράττουν άλλα πιο βίαια εγκλήματα σε ανθρώπους», είπε ο McCoy.

Ακόμη και όταν η βία περιορίζεται στα ζώα, εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη δράσης, πρόσθεσε ο McCoy.

«Τα ζώα είναι ευάλωτα. Αξίζουν και απαιτείται η κατάλληλη προστασία», κατέληξε ο McCoy.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook