Μία περιπλανώμενη performance στους δρόμους της πόλης στο σημερινό πρόγραμμα του Dance Days Chania

μία-περιπλανώμενη-performance-στους-δρόμους-τη-1258599

Συνεχίζεται το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania, το οποίο ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 1 Αυγούστου, παρουσιάζοντας πολλές και ποικίλες δράσεις.

Σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου, θα συναντήσουμε στην πόλη την Silvia Pezzarossi στην performance «Waiting for the fishes…», μια περιπλανώμενη, αστική περφόρμανς η οποία εξερευνάει το θέμα της αναμονής παίζοντας με τον χειρισμό ενός αντικειμένου.

29 Ιουλίου | 18:30 – 20:30
Διαδρομή: Δημοτική Αγορά, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Χάληδων, Πλατεία Γιαλί Τζαμισί, Πλατεία Κατεχάκη, Δασκαλογιάννη, Σπλάντζια (πλατεία 1821)

Tο Waiting for the fishes είναι μια περιπλανώμενη, αστική περφόρμανς η οποία εξερευνάει το θέμα της αναμονής παίζοντας με τον χειρισμό ενός αντικειμένου, τη δημιουργικότητα, την πρόκληση, την κοινωνική διάδραση και τον αυτοσχεδιασμό. Συνοδευόμενη από «την ασχολία μου», ένα μεγάλο και βαρύ ξύλινο κουτί που μπορεί να θυμίζει το Smartphone από το οποίο είμαστε όλοι αχώριστοι, εγκαταλείπω τον εαυτό μου στο πέρασμα του χρόνου και καλωσορίζω την αναμονή ως μια πιθανότητα για δημιουργία, εφευρετικότητα και διάλογο.

Προς τα που τρέχουμε όλοι σε αυτή τη ζωή; Ίσως απλώς από την μια αναμονή στην άλλη;

Αν είναι έτσι, προτιμώ να ευχαριστιέμαι κάθε στιγμή αυτής της ατέρμονης αναμονής, επανεφευρίσκοντας τον εαυτό μου κάθε φορά…ίσως έτσι θα έχω τουλάχιστον την ψευδαίσθηση ότι η αναμονή δεν υπάρχει.

Θα περιμένω τα ψάρια…εσύ;

Σύλληψη & Ερμηνεία: Silvia Pezzarossi

Καλλιτεχνική βοήθεια: Micha Goldberg, Simon Gillard

Με την υποστήριξη: Culture House of Molenbeek, Brass cultural center, Bruxelles

Με την υποστήριξη του Ιταλικού Ινστιτούτο στην Αθήνα.

Είσοδος ελεύθερη

http://dancedays.gr/ | https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ | https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook