Μία γυναικοκτονία την ημέρα στην Τουρκία – Τις δολοφονούν ακόμα και όταν έχουν υπέρ τους δικαστική απόφαση

μία-γυναικοκτονία-την-ημέρα-στην-τουρ-1559656

Σε μάστιγα εξελίσσεται για την τουρκική κοινωνία το φαινόμενο των γυναικοκτονιών

Όπως μεταδίδουν ανεξάρτητα τουρκικά ΜΜΕ από την αρχή του 2022 μέχρι και το τέλος του Οκτώβρη δολοφονήθηκαν στην Τουρκία λόγω του φύλου τους 275 γυναίκες.

Εξοργιστικό είναι, δε, το γεγονός ότι από τις 19 γυναίκες που δολοφονήθηκαν είχαν εξασφαλίζει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των αντρών που τελικά τις σκότωσαν.

Γίνεται σαφές, δηλαδή, ότι οι αρχές είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να προστατεύσουν τις γυναίκες από αφιονισμένους πρώην συζύγους ή συντρόφους.

Κατά τα επίσημα στοιχεία το σύνηθες κίνητρο για μία γυναικοκτονία είναι η άρνηση μίας γυναίκας να προχωρήσει σε γάμο ή να συνάψει σχέση. Η πίεση γίνεται σε τέτοιο επίπεδο αφόρητη που τελικά ο άνδρας φτάνει στη δολοφονία χωρίς να συντρέχει κανένας άλλος λόγος.

Επίσης, 20 από τους δολοφονημένες «έπεσαν» μέσα στο σπίτι τους και άλλες επτά στο δρόμο μπροστά σε κοινή θέα. Οι γυναικοκτονίες, παράλληλα, τον Οκτώβριο σημείωσαν αλματώδη άνοδο σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 που έφτασε στο 88%.

Οι γυναικείες οργανώσεις της Τουρκίας καταγγέλλουν την τουρκική κυβέρνηση ότι δεν είναι σε θέση να προστατεύσει ούτε καν στοιχειωδώς τις γυναίκες που βρίσκονται στο έλεος των επίδοξων δολοφόνων τους.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook