Μια… γάτα γέμισε ψύλλους το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Σε μια αποθήκη κρύβονταν οι «ένοχοι» για τους ψύλλους που προκάλεσαν συναγερμό πριν από λίγες ημέρες στο ΑΠΘ. Ηταν μια γάτα και τα μικρά της.

Την προηγούμενη εβδομάδα προκλήθηκε ανησυχία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς ψύλλοι τσίμπησαν φοιτητές και εργαζόμενους. Το πρόβλημα εντοπιζόταν κυρίως στο τμήμα Χημείας και τελικά εκεί ήταν οι… ένοχοι.

Το ΑΠΘ ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον ψύλλοι, όπως και ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο ισόγειο του νέου κτιρίου του Χημείου. Εκεί, σε μια κλειδωμένη αποθήκη, μπήκε ή μεταφέρθηκε από υπαλλήλους, μια γάτα με τα νεογέννητα γατάκια της.

«Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να αναπτυχθούν ψύλλοι στις γάτες και τη φωλιά τους, που αρχικά δεν έγιναν αντιληπτοί, επειδή ο χώρος ήταν κλειδωμένος. Όμως, όταν ο πληθυσμός τους αυξήθηκε, μετακινήθηκαν εκτός του χώρου της κλειστής αποθήκης και ενόχλησαν με τα τσιμπήματά τους ορισμένους εργαζομένους στο κτίριο», ανέφερε η ανακοίνωση του ΑΠΘ.

Δεν θα πρέπει να δημιουργείται καμία απολύτως ανησυχία σε ό,τι αφορά την υγιεινή των χώρων εργασίας, διδασκαλίας και έρευνας του πανεπιστημίου, υπογράμμισε το ΑΠΘ.

Οταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα με τους ψύλλους, απομακρύνθηκαν οι γάτες και έγινε ψεκασμός του χώρου, αλλά και όλου του κτιρίου από εταιρεία απεντόμωσης που συνεργάζεται με το ΑΠΘ. «Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, από επιτόπιο έλεγχο που έγινε, παρουσία του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, του Προέδρου του Τμήματος Χημείας και άλλων Καθηγητών και εργαζομένων, στον χώρο όπου πρωτοεμφανίστηκαν οι ψύλλοι αλλά και σε άλλους χώρους του κτιρίου, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν πλέον ψύλλοι», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ