Μία ελληνική πόλη ανάμεσα στις 11 πιο οικονομικές που μπορείτε να επισκεφθείτε στην Ευρώπη

μία-ελληνική-πόλη-ανάμεσα-στις-11-πιο-οι-1419274
Český Krumlov/ Photo: Unsplash

Ο καιρός φτιάχνει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα ταξίδια επιστρέφουν για τα καλά. Οι διαγνωστικοί έλεγχοι για τους απανταχού τουρίστες μέρα με τη μέρα καταργούνται και οι ταξιδιώτες επιστρέφουν στις κάποτε πολυσύχναστες πόλεις της Ευρώπης. Η λαχτάρα για ταξίδια μέσα μας μπορεί να έχει φουντώσει, όμως δυστυχώς ταυτόχρονα πολλοί από εμάς μετά από δύο χρόνια αβεβαιότητας δεν είμαστε σε θέση να ξοδέψουμε πολλά.

Τα καλά νέα σύμφωνα με το Time Out είναι τα εξής: υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα και προσιτά μέρη στην Ευρώπη που μπορείτε να επισκεφθείτε χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα μέρη απέχουν πολύ από τα συνηθισμένα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθείτε προκειμένου να εντοπίσετε και να απολαύσετε τα καλύτερα σημεία.

Από την γεμάτη ερείπια πόλη του Άργους στην Ελλάδα μέχρι τον παράδεισο των καλοφαγάδων, το Γκρατς στην Αυστρία, εδώ είναι 11 από τις πιο οικονομικές πόλεις για να επισκεφθείτε στην Ευρώπη.

Άργος, Ελλάδα

Το Άργος είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Ακριβώς στην καρδιά της Πελοποννήσου, έχει υπέροχο κλίμα και αρχαιολογικό κάλλος που εκτείνεται ως εκεί που φτάνει το μάτι. Σύμφωνα με το μύθο, κάποτε κυριολεκτικά κυβερνιόταν από το γιο του Δία. Είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό εκτός του τουριστικού χάρτη, οπότε μπορείτε να εξερευνήσετε τα ερείπια του αρχαίου θεάτρου, το προϊστορικό κάστρο και τη Ρωμαϊκή Αγορά του 6ου αιώνα π.Χ. με την ησυχία σας.

Κρακοβία, Πολωνία

Η πανέμορφη πόλη της Πολωνίας παντρεύει την πλούσια ιστορία της με μια γενικευμένη φεστιβαλική ατμόσφαιρα, πολυάριθμα επιβλητικά μεσαιωνικά αξιοθέατα και την έντονη βραδινή ζωή. Αξίζει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας έτσι ώστε να συμπέσει με ένα από τα πολλά, πολλά φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στην πόλη, τα οποία κυμαίνονται από τα τυπικά (Summer Jazz Festival, Kraków Film Festival) μέχρι τα πιο ιδιαίτερα, όπως το International Soup Festival.

Ρίγα, Λετονία

Στη Ρίγα τα πάντα έχουν να κάνουν με την art nouveau. Η αρχιτεκτονική της είναι πραγματικά πανέμορφη και διαθέτει μια τεράστια, ενεργή καλλιτεχνική σκηνή. Επισκεφθείτε το Putti, μια μοντέρνα γκαλερί και χώρο εκδηλώσεων, ή το Rīgas Birža για κάτι πιο παραδοσιακό. Το αλκοόλ εδώ είναι πραγματικά φθηνό, οπότε αν θέλετε να ξεσκάσετε, κατευθυνθείτε προς την Παλιά Πόλη όπου θα βρείτε όλα τα πλέον γνωστά μπαρ.

Český Krumlov, Τσεχία

Το Český Krumlov μοιάζει πολύ με την Πράγα, αλλά χωρίς τα μπάτσελορ πάρτι κάθε Σαββατοκύριακο. Οι δαιδαλώδεις, μπαρόκ δρόμοι του καταλήγουν στο τεράστιο συγκρότημα του κάστρου στο κέντρο. Το καλοκαίρι είναι πανέμορφο, αλλά για να απολαύσετε την πιο μαγευτική θέα θα πρέπει να το επισκεφθείτε τον χειμώνα, όταν είναι καλυμμένο με χιόνι. Βολευτείτε σε ένα από τα πολλά ζεστά καφέ, ή δοκιμάστε παραδοσιακό φαγητό σε ένα από τα σαλόνια με ζωντανή μουσική.

Βουκουρέστι, ΡουμανίαΑν αναζητάτε τη διασκέδαση, το Βουκουρέστι είναι ιδανικό. Φροντίστε να είστε ξεκούραστοι για να απολαύσετε τη νυχτερινή ζωή, αποφύγετε όμως τα υπερτιμημένα μπαρ κοντά στο κέντρο και προτιμήστε ένα από τα μπαρ με θέα από ψηλά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε νόστιμο και πολύ χορταστικό παραδοσιακό φαγητό σε τιμές ευκαιρίας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το θρυλικό Caru’ cu Bere όπου θα δοκιμάσετε χοιρινό στα κάρβουνα με ξυνολάχανο.

Βελιγράδι, Σερβία

Χαοτικό, ιδαίτερο, γεμάτο και εξαιρετικά φτηνό – το Βελιγράδι είναι κάθε άλλο παρά μια ήσυχη πόλη για να αποδράσετε. Καπνισμένα καταγώγια και συναυλιακοί χώροι φωλιάζουν σε κτίρια παλιάς σοσιαλιστικής αρχιτεκτονικής, ανταγωνιζόμενοι για μια θέση στην κάποτε ερημική περιοχή Savamala, η οποία τώρα φιλοξενεί μια ακμάζουσα πολιτιστική σκηνή. Επισκεφθείτε την Ada Ciganlija, ένα νησάκι στον ποταμό Σάβα, αν θέλετε να βρείτε ένα μικρό, ήσυχο κομμάτι φυσικής ομορφιάς.

Κάουνας, ΛιθουανίαΤο Κάουνας πρόκειται να αποτελέσει μεγάλο σταθμό φέτος. Είναι μία από τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2022 και στα πλαίσια αυτού έχουν προγραμματιστεί χιλιάδες εκδηλώσεις προκειμένου να το γιορτάσουν. Αν δεν μπορείτε να παρευρεθείτε σε κάποια από αυτές, υπάρχει πληθώρα πραγματικά εντυπωσιακών εκθεσιακών χώρων που είναι ανοιχτοί όλο το χρόνο, όπως το μουσείο Mykolas Žilinskas. Και αν ψάχνετε για κάτι πιο περίεργο, επισκεφθείτε το εξαιρετικά ιδιότυπο Μουσείο του Διαβόλου (Žmuidzinavičius Museum).

Ζάγκρεμπ, Κροατία

Αυτή η πόλη είναι φτιαγμένη για περπάτημα και συνιστάται να περιπλανηθείτε από την πανέμορφη, τεράστια κεντρική πλατεία σε κάθε αξιοθέατο με τα πόδια. Αυτό θα κρατήσει το κόστος χαμηλό και την έκθεσή σας σε εκπληκτικά αξιοθέατα ανεβασμένη. Αν θέλετε οπωσδήποτε να πάρετε τη συγκοινωνιακή σας δόση, όμως, επιβιβαστείτε στο τελεφερίκ και ανεβείτε στο λόφο για να απολαύσετε ασυναγώνιστη θέα. Ή απλά αράξτε σε ένα από τα πολλά, πολλά δροσερά καφέ.

Marsalforn, Μάλτα

Αν ψάχνετε για ένα πραγματικά ήσυχο διάλειμμα, κατευθυνθείτε σε αυτό το γραφικό ψαροχώρι. Το Marshalforn δεν μοιάζει με τα κλασικά, σχεδόν σαν καρτ ποστάλ, ψαροχώρια που μπορεί να φαντάζεστε. Όμως, τα εστιατόρια σερβίρουν άφθονο φρέσκο ψάρι και έχουν υπέροχη θέα στη θάλασσα, οπότε πάρτε ένα βιβλίο, φορέστε τα γυαλιά ηλίου σας και απολαύστε τη θαλασσινή αύρα.

Σόφια, Βουλγαρία

Η Σόφια είναι πραγματικά πολύ όμορφη. Οι θολωτές εκκλησίες που είναι διάσπαρτες σε όλη την πόλη εγγυημένα θα κλέψουν τις εντυπώσεις στο Instagram, όπως άλλωστε και τα περίτεχνα τζαμιά, τα σοβιετικά αγάλματα και οι μεγαλοπρεπείς γκαλερί. Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι την παραβλέπουν για χάρη των χιονοδρομικών πλαγιών και της ακτογραμμής της Βουλγαρίας, δεν θα συναντήσετε συνωστισμό κατά την περιπλάνησή σας.

Graz, ΑυστρίαΤο Γκρατς είναι ένας από τους αφανείς ήρωες της Αυστρίας. Είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και πολιτιστική πρωτεύουσα του 2003 και πόλη των γαστρονομικών απολαύσεων του 2008. Για φουτουριστική τέχνη, επισκεφθείτε το Kunsthaus Graz. Η γκαλερί στεγάζεται σε ένα κτίριο γνωστό ως “φιλικός εξωγήινος” και δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει την κυματιστή, κλιμακωτή μορφή του στην προκυμαία.

travel.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook