Mια εικονική περιήγηση στο “La Casa Azul”, το σπίτι – μουσείο της Frida Kahlo

mια-εικονική-περιήγηση-στο-la-casa-azul-το-σπί-1041808

H Google Arts & Culture άνοιξε τις πόρτες του La Casa Azul, το μουσείο της Frida Kahlo, που είναι κρυμμένο στα προάστια του Μεξικού.

Αν έχεις ακούσει έστω και λίγο για το συγκεκριμένο μουσείο – σπίτι της μεγάλης ζωγράφου, ίσως θα έχει φτάσει στ’ αυτιά σου ότι έξω από την οδό 247 de la Calle de Londres στο κέντρο του Coyoacán, υπάρχει καθημερινά μια σειρά από αμέτρητους θαυμαστές. Η όμορφη βίλα, με την πρόσοψή της ζωγραφισμένη σε ζωντανό γαλάζιο, σύμφωνα με τη μεξικανική παράδοση, είναι η πρώην κατοικία της Frida Kahlo που έζησε εκεί για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.

Ήταν το οικογενειακό σπίτι που αγόρασε ο πατέρας της το 1904 και που στη συνέχεια ανακαινίστηκε από τον Μεξικάνο τοιχογράφο σύντροφό της, Diego Rivera – να υπενθυμίσουμε ότι εκείνος δώρισε το 1957 το “Γαλάζιο Σπίτι” της στο Coyoacán και λειτουργεί πλέον ως μουσείο.

Στις 6 Αυγούστου 1907, η καλλιτέχνις γεννήθηκε στο συγκεκριμένο σπίτι και εκεί πέθανε στα 47 χρόνια αργότερα. Με την είσοδο στο Casa Azul, το πνεύμα της Frida μπορεί να εντοπιστεί παντού. Στο ατελιέ της είναι προσεκτικά τοποθετημένα χρώματα που “στρέφονται” προς το καβαλέτο της, ενώ η κουζίνα που κάποτε καλωσόρισε τους φίλους του ζευγαριού, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου γείτονά τους, Τρότσκι που ζούσε δίπλα με τη γυναίκα του, είναι κεραμική με παιχνιδιάρικη διάθεση. Η καλλιτέχνις και ο Τρότσκι ήταν κάποτε πολύ κοντά και μάλιστα είχαν μια σύντομη σχέση. Οι κήποι είναι γεμάτοι με κάκτους και άλλα τροπικά φυτά, ανάμεσα σε ορδές προ-κολομβιανών αγαλμάτων.

Στην κρεβατοκάμαρα υπάρχει τοποθετημένο δίπλα στο κρεβάτι της, ένα δοχείο με τη μορφή του προσώπου της, στο οποίο φυλάσσεται η τέφρα της – πέθανε σε ηλικία 47 ετών. Δίπλα υπάρχει ο καθρέφτης στον οποίο η Frida, εμπνεύστηκε και παρατήρησε τη μορφή της για να ζωγραφίζει τη διάσημη αυτοπροσωπογραφία της – The Two Fridas και το Frida y la cesarea εκτίθονται τώρα στο μουσείο. Η καθημερινή της ζωή παρουσιάζεται μέσα από τα φορέματα, τους κορσέδες, τα κοσμήματα, το μακιγιάζ και τα προσωπικά της αντικείμενα που έχουν άψογα διατηρηθεί. Είναι μια συναρπαστική επίσκεψη και μια προνομιούχα ματιά στη ζωή μίας από τις μεγαλύτερες καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα.

Επισκέψου την ιστοσελίδα για μια εικονική επίσκεψη στο μουσείο της Frida Kahlo και μεταφέρσου έξω και εικονικά σε ένα σπίτι που φύλασσει τον υπερρεαλισμό σε συνδυασμό με το ρεαλισμό.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook