Μία διαφορετική εκδήλωση για τα παιδιά από την Χανιώτισσα συγγραφέα Αργυρώ Μουντάκη | Photos

μία-διαφορετική-εκδήλωση-για-τα-παιδι-896108

Μία διαφορετική εκδήλωση για παιδιά έζησαν όσοι γονείς και παιδιά παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην πρόσφατη εκδήλωση της Χανιώτισσας συγγραφέα Αργυρώς Μουντάκη, με αφορμή το καινούριο της βιβλίο «Πες το μόνο στη μαμά» από τις Εκδόσεις Διάπλαση στον κατάμεστο από κόσμο χώρο του βιβλιοπωλείου Koukoubook στα Χανιά.

Η συγγραφέας συστήθηκε στα παιδιά και έπειτα αφηγήθηκε σύντομα το παραμύθι στα παιδιά κάνοντας ερωτήσεις και ακούγοντας τις πρωτότυπες απαντήσεις των παιδιών. Στη συνέχεια τα παιδιά χρωμάτισαν μια ζωγραφιά της προτίμησής τους για να τη χαρίσουν στους γονείς τους, ενώ την ώρα εκείνη οι γονείς έγραφαν σε ένα χαρτί μία φράση-μυστικό ανάμεσα σε αυτούς και τα παιδιά τους.

Έπειτα η συγγραφέας διαβάζοντας μία προς μία τις φράσεις καλούσε τα παιδιά να βρουν ποια φράση ήταν αυτή που αντιστοιχούσε στους δικούς τους γονείς, όπως «είσαι το αστεράκι μου!», «είμαι πολύ περήφανη για σένα!», αλλά και πιο πρωτότυπες φράσεις όπως «επαέ!», «Γροικάς την Κρήτη μέσα του!», «ο κόσμος είναι η ζωή και η ζωή παιχνίδι» και πολλές άλλες! Όλα τα παιδιά βρήκαν τις φράσεις της μαμάς τους!

Στη συνέχεια τα παιδιά απασχολήθηκαν σε δημιουργικά παιχνίδια με την παιδαγωγό Αγγελική Μαναρωλάκη και τον Νεκτάριο Μαλεφάκη, όπως παιχνίδια κινητικά και διαδραστικά, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με face painting από την Αγγελική Μαναρωλάκη.

Το βιβλίο της συγγραφέα «Πες το μόνο στη μαμά» αφορά την ανάγκη να μιλάνε τα παιδιά στη μητέρα τους για όλα, προκειμένου εκείνη να μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες – ο μη γένοιτο- καταστάσεις. Καθόλου διδακτικό, αντίθετα διασκεδαστικό και χαρούμενο δίνει το έναυσμα να μιλήσουν παιδιά και γονείς για όλα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook