«Μη, μη, μη»: Η προειδοποίηση Μπάιντεν στον Πούτιν για μία πιθανή χρήση χημικών στην Ουκρανία

μη-μη-μη-η-προειδοποίηση-μπάιντεν-σ-1527622

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε άλλα 600 εκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική βοήθεια στον ουκρανικό στρατό, ώστε να διατηρήσει τη δυναμική του απέναντι στη Ρωσία. Σε συνέντευξή του που αναμένεται να προβληθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για την πρόσφατη επιτυχία της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης -καθώς και για τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει.

«Καθώς η Ουκρανία πετυχαίνει στο πεδίο της μάχης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έρχεται σε δύσκολη θέση και στριμώχνεται στη γωνία», είπε ο δημοσιογράφος του CBS στον Τζο Μπάιντεν. «Και αναρωτιέμαι, κ. πρόεδρε, τι θα του λέγατε αν σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει χημικά ή τακτικά πυρηνικά όπλα;», τον ρώτησε έπειτα.

«Μην το κάνεις. Μη, μη.Θα αλλάξεις το πρόσωπο του πολέμου σε σχέση με οτιδήποτε άλλο ακολούθησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», απάντησε ο Μπάιντεν.

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε ποιες θα ήταν οι συνέπειες αν ο Πούτιν ξεπερνούσε αυτή τη γραμμή, ο πρόεδρος δεν είπε: «Νομίζετε ότι θα σας έλεγα αν ήξερα ακριβώς ποιες θα ήταν; Φυσικά, δεν πρόκειται να σας πω. Θα έχει συνέπειες».

«Θα γίνουν περισσότερο «παρίες» στον κόσμο από ό,τι ήταν ποτέ. Και ανάλογα με την έκταση των πράξεών τους θα καθοριστεί η αντίδραση που θα υπάρξει», πρόσθεσε.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο δημοσιογράφος συνομίλησαν στον Λευκό Οίκο για μια σειρά από θέματα πέραν του πολέμου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας και των επερχόμενων ενδιάμεσων εκλογών.

Ο Μπάιντεν μίλησε επίσης για τις προσπάθειές του να αποτρέψει μια εθνική απεργία των σιδηροδρόμων. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι επιτεύχθηκε μία προσωρινή συμφωνία μεταξύ των σιδηροδρόμων και των συνδικάτων των σιδηροδρομικών μετά από 20 ώρες διαπραγματεύσεων στο υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

«Φέραμε τις επιχειρήσεις και τα εργατικά σωματεία κοντά», δήλωσε -μεταξύ άλλων- στη συνέντευξη, που θα προβληθεί την Κυριακή, ο Τζο Μπάιντεν.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook