Μη ασφαλές το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού! Τι λέει η Αντιπεριφέρεια Χανίων

μη-ασφαλές-το-επαρχιακό-οδικό-δίκτυο-τ-818548

Δεν χαρακτηρίζεται ασφαλής το επαρχιακό δίκτυο του νομού, καθώς όπως ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωση της η Αντιπεριφέρεια Χανίων, αυτό θα γίνει μόνο όταν «έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο αποκατάστασής του.»

Η Αντιπεριφέρεια στην ανακοίνωση της σημειώνει πως «οι οδηγοί παρακαλούνται να εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί όσο κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου έχουν ανακοινωθεί διανοίξεις δρόμων, μέχρι τις νεώτερες ανακοινώσεις από την Π.Ε.Χ.»

Η Ανακοίνωση:

«Τα φαινόμενα επικίνδυνων κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα αμέτρητες ζημιές και καταστροφές σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Χανίων, είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, τα οποία συντονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, σε συνεργασία με τους Δήμους του Νομού, και με τη βοήθεια του Ελληνικού Στρατού, επιχειρούν με όσες δυνάμεις διαθέτουν, σε πρώτη φάση να διανοίξουν τους δρόμους, και σε δεύτερη φάση να ολοκληρώσουν τα έργα πλήρους αποκατάστασής τους, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής η διέλευσή τους.

Ως εκ τούτου, η απόλυτη ασφάλεια διέλευσης από τους δρόμους του επαρχιακού δικτύου, του οποίου η αποκατάσταση είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, θα ανακοινώνεται από την Π.Ε.Χ. εφόσον έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο αποκατάστασής τους. Μέχρι τότε, οι ανακοινώσεις της Π.Ε.Χ. θα αναφέρονται μόνο στις διανοίξεις που πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί παρακαλούνται να εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί όσο κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου έχουν ανακοινωθεί διανοίξεις δρόμων, μέχρι τις νεώτερες ανακοινώσεις από την Π.Ε.Χ. για την πλήρη ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασής τους και, συνεπώς, την εξασφάλιση της απόλυτης ασφάλειάς τους.

Πρέπει τέλος να επισημανθεί ότι η μοναδικότητα και η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ολόκληρη η Π.Ε.Χ. έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθιστά επισφαλή κάθε διαβεβαίωση, ακόμα και πρόβλεψη, για ασφαλή διέλευση από το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Μοναδική προτεραιότητα της Π.Ε.Χ. αυτή τη στιγμή είναι η διάνοιξη του οδικού δικτύου και η, έστω και μερική, αποκατάσταση των συγκοινωνιών στο Νομό.»

zarpanews.gr

One thought on “Μη ασφαλές το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού! Τι λέει η Αντιπεριφέρεια Χανίων

  1. Που είναι αυτές οι περίφημες ανακοινώσεις της Π.Ε.Χ.; Στην ιστοσελίδα της περιφέρειας πάντως, δεν είναι (ενώ π.χ. αντίστοιχες ανακοινώσεις από την Π.Ε. Ρεθύμνου, υπάρχουν). Πως θα μάθει ο πολίτης ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί/επικίνδυνοι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook