Μέτρα τέλος: Το ρίσκο που δεν ελήφθη και η μεγάλη αλλαγή στα μπαρ από το Σάββατο

μέτρα-τέλος-το-ρίσκο-που-δεν-ελήφθη-και-1188642

Οριστική η άρση των μέτρων σε διασκέδαση, μπαρ, σχολικές εκδρομές και τηλεργασία. Η άρση των περιορισμών που αναμενόταν να ισχύσει από Δευτέρα, θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου σε μία ίσως προσπάθεια να τονωθεί ο τομέας της εστίασης και της διασκέδασης που επλήγη σοβαρά τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Πάντως πράσινο φως δεν δόθηκε από τους ειδικούς σε καρναβαλικές παρελάσεις και εκδηλώσεις και όπως όλα δείχνουν θα απαγορευτούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι «στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Οι λεπτομέρειες θα δοθούν από διευκρινιστική ΚΥΑ.

Αυτό που τονίζεται πάντως είναι ότι οι όρθιοι θαμώνες στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και η επανέναρξη των σχολικών εκδρομών, θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους, για τους οποίους θα ισχύσει η επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν επίσης θετικά και για τα συνέδρια να διεξάγονται με 100% πληρότητα, αν πρόκειται για εμβολιασμένους. Για τους μη εμβολιασμένους προβλέπεται η «υβριδική» διοργάνωση με εξ αποστάσεως συμμετοχή τους.

Αύξηση πληρότητας στα γήπεδα

Επιπλέον, οι ειδικοί είπαν «ναι» στην αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα από το 10% στο 50%, μετά από αίτημα της κυβέρνησης.

Πράσινο φως δόθηκε και για τις σχολικές εκδρομές από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και για τις πολυήμερες από τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε:

  • την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης
  • την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών
  • την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και
  • την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook