Μέτρα για τον κορονοϊό στα Χανιά: Άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα εννοεί η κυβέρνηση

μέτρα-για-τον-κορονοϊό-στα-χανιά-άλλα-λ-1097896

Δεν θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις διασκέδασης παρουσία κοινού στα Χανιά, γράφει το νέο ΦΕΚ της Παρασκευής 28/8 που ορίζει τα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Γάμοι και βαπτίσεις όμως θα γίνονται, αφού όπως αναφέρεται στη συνέχεια του ίδιου ΦΕΚ, η αναφορά σε εκδηλώσεις διασκέδασης δεν τις περιλαμβάνει. Οι καλεσμένοι στον γάμο δεν θα διασκεδάζουν χορεύοντας, αλλά θα παραμένουν στα τραπέζια τους.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, το «παραθυράκι» δύναται να περιλαμβάνει εκδηλώσεις όπως ομιλίες, συνέδρια κλπ, στις οποίες το κοινό παραμένει στάσιμο και στις θέσεις του. Οι συναυλίες, ωστόσο, απαγορεύονται, παρά το γεγονός οτι σε όλες τις μουσικές εκδηλώσεις που έγιναν φέτος το καλοκαίρι το κοινό ήταν υποχρεωτικά καθήμενο…

Λίγο αργότερα, πάλι στις 28/8, βγήκε νέο ΦΕΚ (3583) που αναφέρει οτι γίνονται κανονικά οι παραστάσεις ζωντανού θεάτρου, χορού και μουσικής.

Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε…


Γενικότητες και ασάφειες από πλευράς υπουργείου, κάτι που «πληρώνουν» οι αρμόδιοι υπάλληλοι και τοπικοί προϊστάμενοι που πρέπει να «βγάλουν τα μάτια τους» για να καταλάβουν τα ΦΕΚ και να απαντήσουν στις δεκάδες κλήσεις των πολιτών που μπερδεύονται και δεν ξέρουν αν… επιτρέπεται να παντρευτούν ή να βαπτίσουν τα παιδιά τους, να διοργανώσουν μία συναυλία ή όχι.

Υπενθυμίζεται οτι έχει τεθεί ανώτατο όριο πενήντα (50) συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε επιτρεπόμενη δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και τελετών, όπως γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, καθώς και των συνδεόμενων με τις τελετές αυτές δεξιώσεων ή άλλων εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για παράταση των μέτρων στα Χανιά μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου είναι τα εξής:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

zarpanews.gr

One thought on “Μέτρα για τον κορονοϊό στα Χανιά: Άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα εννοεί η κυβέρνηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook