«Μέτωπο» Τουρκίας-Ρωσίας εναντίον των ΗΠΑ μετά τις κυρώσεις – Ικανοποίηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

μέτωπο-τουρκίας-ρωσίας-εναντίον-τω-628180

Άμεση ήταν η απάντηση της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ, οι οποίες επέβαλαν κυρώσεις εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει πως «η Τουρκία, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα εναντίον αυτής της απόφασης», ενώ κάνει λόγο χαρακτηριστικά για «ανάλογη απάντηση, όπως και όποτε κρίνει σκόπιμο», προσθέτοντας πως «δεν θα διστάσει να λάβει τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας».

Επίσης, ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, που βρίσκεται στο επίκεντρο των κυρώσεων, έκανε ανάρτηση στο Twitter και αναφέρει τα εξής:

«Υπό την ηγεσία του @RTErdogan, είμαστε αποφασισμένοι στον στόχο τής πλήρως ανεξάρτητης αμυντικής βιομηχανίας.

Οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί στο εξωτερικό για μένα ή το ίδρυμά μας δεν θα αλλάξει τη στάση μου και της ομάδας μου. Κανείς δεν είναι σε θέση να εμποδίσει την τουρκική αμυντική βιομηχανία με κανέναν τρόπο».

Ρωσία κατά ΗΠΑ

Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ, μίλησε για παράνομη πράξη από πλευράς ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Τουρκίας για την αγορά των ρωσικών συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία είναι παράνομες και επιδεικνύουν αλαζονεία προς το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Ικανοποίηση» στην Αθήνα

«Η Ελλάδα, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, παρατηρεί με ικανοποίηση την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της, καθώς και άλλα στελέχη της, σε εφαρμογή του Τμήματος 231 του Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA)», σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook