#MeToo: Έρχονται μηνύσεις σε δύο ακόμα ηθοποιούς

metoo-έρχονται-μηνύσεις-σε-δύο-ακόμα-ηθοπο-1180085

Με τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη να βρίσκονται εν αναμονή της έκδοσης βουλευμάτων σχετικά με την παραπομπή τους σε δίκη και έναν ακόμη 60χρονο ηθοποιό να αναμένει την κλήση του ανακριτή σε απολογία, εξελίξεις έρχονται στην υπόθεση και τέταρτου ατόμου, 40χρονου ηθοποιού αυτήν τη φορά, εις βάρος του οποίου έχουν ανοίξει δύο διαφορετικές δικογραφίες.

Το «τσουνάμι» των καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο έχει φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης συνολικά επτά πρόσωπα, για τα τρία εκ των οποίων είτε κρίθηκαν αβάσιμες οι κατηγορίες είτε μπήκαν στο αρχείο λόγω παραγραφής.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την άσκηση ποινικής δίωξης για βιασμό εις βάρος 60χρονου ηθοποιού, αναμένονται νέες δικαστικές κινήσεις και για έναν 40χρονο ηθοποιό-σκηνοθέτη, ο οποίος ζει και εργάζεται στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Εις βάρος του έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες, εκ των οποίων οι δύο είναι αδελφές, με όλες τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν ότι βιάστηκαν από το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε, στις 21 Ιουλίου, από μια πασίγνωστη ηθοποιό με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό και συμμετοχές σε πολλές ευρωπαϊκές ταινίες βραβευμένων σκηνοθετών, καθώς και την αδελφή της, οι οποίες κατήγγειλαν τον 40χρονο για σωρεία βιασμών σε περίοδο που ήταν ανήλικες μεταξύ 2008 – 2014. Μάλιστα, στη μήνυσή τους οι δύο γυναίκες εμφανίζονται βέβαιες ότι υπάρχουν και άλλα θύματα του συγκεκριμένου ανθρώπου, λέγοντας ότι: «Είμαστε, δε, βέβαιες ότι κατά τη διάρκεια της προδικασίας και οπλισμένες με θάρρος και κουράγιο από τη δική μας εναρκτήρια δικαστική ενέργεια, θα εμφανιστούν να καταθέσουν ενώπιόν σας όλα τα θύματα ξεδιπλώνοντας τις εγκληματικές συμπεριφορές του εγκαλούμενου».

Η δεύτερη μήνυση εις βάρος του 40χρονου κατατέθηκε, λίγες ημέρες αργότερα, από νεαρή γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά τον Απρίλιο του 2014.

Η τρίτη μήνυση κατατέθηκε, στις 12 Αυγούστου 2021, από μια 28χρονη γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι γνωρίστηκε με τον ηθοποιό το 2013, όταν εκείνος ανέλαβε να τη βοηθήσει με τις εξετάσεις που θα έδινε στη Δραματική Σχολή και, σύμφωνα με την ίδια, κατά τη διάρκεια μιας πρόβας τη βίασε.

Διαφορετικοί εισαγγελείς

Οι υποθέσεις που αφορούν στον συγκεκριμένο ηθοποιό έχουν ανατεθεί σε δύο διαφορετικούς εισαγγελείς, με την πρώτη μήνυση να βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, ο οποίος έχει ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις Βρυξέλλες και μία ακόμη ευρωπαϊκή χώρα, καθώς τα θύματα βρίσκονται στο εξωτερικό. Αυτή η υπόθεση φαίνεται πως θα καθυστερήσει, αφού η διαδικασία είναι χρονοβόρα, ενώ ταυτόχρονα ο εισαγγελέας δεν μπορεί να προχωρήσει περισσότερο χωρίς τις καταθέσεις των θυμάτων. Σε διαφορετική εισαγγελέα έχουν ανατεθεί οι άλλες δύο μηνύσεις, με την προκαταρκτική έρευνα να έχει προχωρήσει αρκετά και να έχουν ήδη καταθέσει μάρτυρες στην υπόθεση.

Η δίωξη εις βάρος 60χρονου και οι Λιγνάδης, Φιλιππίδης

Ποινική δίωξη για βιασμό ασκήθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, εις βάρος 60χρονου ηθοποιού με σημαντικό βιογραφικό σε θέατρο και τηλεόραση. Η καταγγέλλουσα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο του θεάτρου και της ηθοποιίας, περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της πράξεις σεξουαλικής κακοποίησής της, οι οποίες σε νομικό επίπεδο στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νεαρή γυναίκα κατέθεσε πως γνωρίστηκε με τον ηθοποιό σε ένα μπαρ και στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του. Εκεί όμως ο ηθοποιός προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της, χωρίς τη θέλησή της. Οπως η ίδια φέρεται να υποστηρίζει, έφυγε από το σπίτι του ηθοποιού, αλλά ξαναγύρισε πίσω όταν διαπίστωσε πως είχε ξεχάσει το κινητό της. Ωστόσο, πήρε το κινητό στα χέρια της και τελικά διανυκτέρευσε στο σπίτι του ηθοποιού. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ερωτήθηκε από τον εισαγγελέα σχετικά με το γιατί τελικά έμεινε στο σπίτι του 60χρονου, με την ίδια να απαντά πως φοβήθηκε ότι θα της κάνει κακό.

Την ίδια στιγμή, εν αναμονή των βουλευμάτων που θα τους οδηγήσουν σε δίκη βρίσκονται οι Δημήτρης Λιγνάδης και Πέτρος Φιλιππίδης, για τους οποίους ζητήθηκε να καθίσουν στο εδώλιο αντιμέτωποι με την κατηγορία του βιασμού.

Για τον τελευταίο ζητήθηκε από τον εισαγγελέα να παραπεμφθεί σε δίκη για τρία κακουργήματα, καθώς η σθεναρή άρνηση και οι απαντήσεις που έδωσε ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός δεν έπεισαν τον εισαγγελικό λειτουργό.

Μάλιστα, από τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του, τελικά του ασκήθηκε δίωξη για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

«Ενα άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» περιγράφει στην πρόταση-φωτιά που κατέθεσε προς το Δικαστικό Συμβούλιο η εισαγγελέας Συμέλα Σαπίδου, ζητώντας την παραπομπή του Δημήτρη Λιγνάδη σε δίκη για τέσσερις βιασμούς. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για βιασμό εις βάρος ενός 25χρονου άνδρα το 2010, για τον βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2015 στην Επίδαυρο, για τον βιασμό ενός 24χρονου σήμερα άνδρα το 2015, αλλά και τον βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2018.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook