«Μετεωρολογική βόμβα» με χιόνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

μετεωρολογική-βόμβα-με-χιόνια-κατα-1585266

Χαλάει ο καιρός από την Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, καθώς μετεωρολογική βόμβα που θα σημειωθεί στην Ιταλία θα επηρεάσει σημαντικά τον καιρό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία θα επηρεάσει τη χώρα μας το τριήμερο Παρασκευή με Κυριακή, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι, η πτώση της θερμοκρασία, «τα χιόνια στα βουνά μας αλλά ακόμη και μέσα σε πόλεις στη δυτική Μακεδονία, καθώς και οι ισχυρές βροχές – καταιγίδες».

Στην ίδια ανάρτηση γίνεται λόγος και για τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες της περιοχής. Όπως αναφέρει οι θερμοκρασίες που επικρατούν στην Αθήνα τον Ιανουάριο είναι γύρω στους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Πολικές αέριες μάζες αναμένεται να καλύψουν μεγάλο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης και μάλιστα θα φτάσουν μέχρι και την Ιταλία όπου εκεί καθώς θα συγκρουστούν με θερμότερες και υγρότερες από την κεντρική Μεσόγειο αναμένεται να σχηματίσουν αυτό που στην Μετεωρολογία ονομάζουμε “Μετεωρολογική βόμβα”, δηλαδή ένα βαρομετρικό χαμηλό του οποίου η ατμοσφαιρική πίεση πέφτει με πολύ γρήγορο ρυθμό.

Στον πρώτο χάρτη μας επισημαίνουμε με ένα πλαίσιο την περιοχή όπου θα λάβει χώρα αυτή η εκρηκτική κυκλονογέννεση.

Καθώς αυτό το σύστημα κακοκαιρίας θα κινηθεί προς τα βορειοανατολικά θα προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα μας το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ ισχυρούς ανέμους, την πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια στα βουνά μας αλλά ακόμη και μέσα σε πόλεις στη δυτική Μακεδονία, καθώς και τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες.

Στον δεύτερο χάρτη μας αποτυπώνονται οι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα ενώ τέλος ακολουθεί βίντεο στα σχόλια με την πορεία – εξέλιξη των βροχοπτώσεων όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα φαινόμενα αναμένουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της χώρας μας θα κυριαρχούν οι υψηλές θερμοκρασίες με τους νοτιάδες να μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη όπου για παράδειγμα στην Αθήνα θα συναντάμε θερμοκρασίες κατά 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τον μήνα που διανύουμε η μέση μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα είναι περίπου οι 12 με 13 βαθμοί και θα βρισκόμαστε κοντά στους 20°.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και σε όλους!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook