Μετέωρα: Ο «κρεμαστός παράδεισος» της Ελλάδας από ψηλά

μετέωρα-ο-κρεμαστός-παράδεισος-της-1020329

Τα Μετέωρα μαγεύουν και τον πιο «δύσκολο» επισκέπτη. Πρόκειται για ένα από τα 10 πιο αξιοθαύμαστα σημεία της Ευρώπης, ίσως και ολόκληρου του πλανήτη. Κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν για να απολαύσουν το απίστευτο τοπίο και να επισκεφθούν τα μοναστήρια που μοιάζουν να «κρέμονται» από τον ουρανό.

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους αποτελούν σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος.

Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Οι γεωλογικές μεταβολές των αιώνων ανύψωσαν και αποσφήνωσαν αυτό το τμήμα γης, όταν αποτραβήχτηκαν τα νερά στο Αιγαίο.

Η ομάδα Up Drones θέλησε να αναδείξει την αλλόκοσμη αυτή ομορφιά των Μετεώρων και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικό.

enallaktikidrasi.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook