Meteo: Πολύ ψηλός κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στην Κρήτη αύριο – «Παραμείνετε σε επαγρύπνηση»

meteo-πολύ-ψηλός-κίνδυνος-εκδήλωσης-και-εξ-1097587
Φωτό αρχείου

«Θα υπάρξει ένα επικίνδυνο μείγμα ζέστης, ξηρής ατμόσφαιρας και ισχυρών ανέμων»

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr πρόσκαιρη αλλαγή των καιρικών συνθηκών αναμένεται την Κυριακή 29/5 στη χώρα μας με διαφορετικά χαρακτηριστικά και κινδύνους ανά περιοχή.

Στην Κρήτη αναμένονται νοτιάδες και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, κατά την διάρκεια της Κυριακής 29/5 αναμένονται:

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Οι καταιγίδες τοπικά κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους. Πρόσκαιρη ενίσχυση στα 5-6 μποφόρ θα παρουσιάσουν οι άνεμοι κατα τη διάρκεια της ημέρας.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται σταδιακά από τα δυτικά έως τις βραδινές ώρες.

Επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται κατά τόπους κυρίως σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρής ατμόσφαιρας και των ενισχυμένων ανέμων.

Υψηλός/πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται σε τμήματα της Κ. & Α. Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Α. Στερεάς, Αττικής, Εύβοιας, Α. Πελοποννήσου, Β. Κρήτης, Ρόδου, Σάμου, Κω, Χίου και Λέσβου.

Αποφύγετε κάθε χρήση φωτιάς. Παραμείνετε σε επαγρύπνηση. Παραμείνετε ενημερωμένοι.

 

Αθροιστικός υετός 3ώρου για το χρονικό διάστημα μεταξύ 12:00-15:00 για την Κυριακή 29/5/2022. Με μαύρες κουκκίδες σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί μικρό χαλάζι ( 2 cm) με βάση τον Δείκτη Μεγέθους Χαλαζιού που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

 

Γράφημα 2: Αθροιστικός υετός 3ώρου για το χρονικό διάστημα μεταξύ 15:00-18:00 για την Κυριακή 29/5/2022. Με μαύρες κουκκίδες σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί μικρό χαλάζι ( 2 cm) με βάση τον Δείκτη Μεγέθους Χαλαζιού που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

 

Χάρτης επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών για την Κυριακή 29/5/2022 με βάση τον Καναδικό Πυρομετεωρολογικό Δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook