Μετέφεραν τα προβλήματα τους στον Πολάκη οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ και εκπρόσωποι του Επικουρικού Προσωπικού του Νοσοκομείου

μετέφεραν-τα-προβλήματα-τους-στον-πολ-1089524

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜ Δυτικής Κρήτης καθώς και με εκπροσώπους του Επικουρικού Προσωπικού του Νοσοκομείου Χανίων, είχε την Πέμπτη ο πρώην Αναπληρωτής Υγείας και Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκη

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Χανίων εξέθεσαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους με προτεραιότητα αυτό της δραματικής έλλειψης προσωπικού, που έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών που καθημερινά σχηματίζουν ουρές με πολύωρη αναμονή.

Όπως ανέφεραν, η απόλυση των 12 συμβασιούχων τον Φεβρουάριο που είχαν προσληφθεί με το πρόγραμμα άνεργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού, έχει επιφέρει μεγάλη συσσώρευση εκκρεμοτήτων σε όλα τα γραφεία. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, χωρίς να μπορούν να πάρουν ούτε ολιγοήμερη άδεια διακοπών. Ταυτόχρονα δε με την υποστελέχωση μια σειρά από νέες αρμοδιότητες (ΑΜΚΑ, Μητρώο, ΟΓΑ, ΤΣΜΕΔΕ κ.α) ανατίθενται στην πλατφόρμα e-ΕΦΚΑ χωρίς όμως και την αντίστοιχη επιπλέον ενίσχυση με προσωπικό.

Το τραγικότερο όμως όλων είναι ότι ενώ η Κυβέρνηση επαίρεται για την ψηφιακή διαχείριση όλων των υπηρεσιών, στο ΙΚΑ δουλεύουν με wιndows 2000 σε πεπαλαιωμένους υπολογιστές, χωρίς δυνατότητα βασικών λειτουργιών των πληροφοριακών συστημάτων και με τον εν γένει υλικοτεχνικό εξοπλισμό ανύπαρκτο ή εντελώς παρωχημένης τεχνολογίας.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους πως θα αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μάλιστα στο αμέσως επόμενο διάστημα, με την λήξη της θερινής περιόδου, θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με την οποία θα θέσει ενώπιον του αρμόδιου Υπουργού την δυσλειτουργία του ΙΚΑ Χανίων εξαιτίας αυτών των προβλημάτων και θα ζητήσει την άμεση αντιμετώπιση τους.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Επικουρικού προσωπικού, παρουσία και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων κ. Κοντορινάκη Ευτύχη. Οι εργαζόμενοι που υπηρετούν σήμερα στο Νοσοκομείο με ελαστικές σχέσεις εργασίας (περί τους 350 πλην του ιατρικού προσωπικού), αποτελούν περίπου το 1/3 του συνόλου των εργαζομένων και στελεχώνουν σχεδόν το σύνολο των τμημάτων. Επικουρικό προσωπικό είναι περίπου 120 άτομα με την πλειοψηφία τους να είναι Νοσηλευτές. Τον προσεχή Οκτώβριο λήγει η σύμβαση 12 ατόμων και έπονται και των υπολοίπων. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως το νέο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής που δημιουργήθηκε επί θητείας Παύλου Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας και που στελεχώνεται από επικουρικό προσωπικό, θα κλείσει εφόσον δεν υπάρξει ανανέωση της θητείας τους.

Παρ’ ότι δεν έχει επισήμως έρθει η απόφαση, οι εργαζόμενοι των οποίων λήγει η θητεία τους πληροφορήθηκαν πως έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο Υπουργό η παράταση των συμβάσεων τους έως το τέλος του έτους. Ωστόσο εν μέσω της αναζωπύρωσης της πανδημίας, με το Νοσοκομείο Χανίων να είναι Νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση του COVID-19 και με το Επικουρικό προσωπικό να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, θεωρεί εμπαιγμό την παράταση των συμβάσεων τους για τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όταν μάλιστα στο παρελθόν οι παρατάσεις που δόθηκαν ήταν για τουλάχιστον ένα έτος.

Ο Π. Πολάκης τόνισε πως η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όφειλε (και δεν το έπραξε), να επανδρώσει πλήρως με προσωπικό τα Νοσοκομεία της χώρας και μάλιστα είχε και το χρόνο και τις πιστώσεις για να το πράξει, προκειμένου να είναι θωρακισμένα σε μια νέα υγειονομική κρίση. Εξέφρασε την βεβαιότητα πως αν δεν υπήρχε η Υγειονομική κρίση θα είχαν δει την πόρτα εξόδου όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα θα είχε προχωρήσει το σχέδιο που είχε αναπτύξει στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των Νοσοκομείων.

Τάχθηκε με το μέρος των εργαζομένων και δεσμεύτηκε πως αφού έρθει σε συνεννόηση με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Κρήτη, μιας και το πρόβλημα αφορά το σύνολο των Νοσοκομείων του νησιού, θα καταθέσουν από κοινού επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας ζητώντας την άμεση παράταση των συμβάσεων και ταυτόχρονα την προκήρυξη μόνιμων θέσεων με αυξημένη μοριοδότηση για τους ήδη απασχολούμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, όπως είχε προβλεφθεί στην προκήρυξη που επί της δικής του θητείας στο Υπουργείο είχε γίνει, αφού πρώτα θεσμοθετήθηκαν οργανικές θέσεις για το σύνολο των απασχολούμενων.

Η αντιπροσωπεία των Επικουρικών εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την υποστήριξη του Βουλευτή και δήλωσαν πως θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή μαζί του, προκειμένου να του παράσχουν κάθε πληροφορία που θα χρειαστεί προκειμένου θεσμικά να διεκδικήσει την επίλυση των προβλημάτων τους.

zarpanews.gr

One thought on “Μετέφεραν τα προβλήματα τους στον Πολάκη οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ και εκπρόσωποι του Επικουρικού Προσωπικού του Νοσοκομείου

  1. Κύριοι κρατικοδίαιτοι, τεμπελοαχροιστοι, χαμομοφάηδες και ξεζουμιστές του χρήματος των φορολογουμένων οι εποχές αυτές περάσανε, ο κομματικο-σκανδαλισμός καί τό τζάμπα χρήμα περάσανε γιατί τά κλειδιά τού ταμείου τά πήρε ο Κυριάκος από τόν προστάτη σας μέ τα διπλά βιβλία που ……..χειρουργεί με το ένα χέρι και με το άλλο καπνίζει !!! Μιλάμε για multitasking!!!!! Στρώσετε τόν ποπό σας στην δουλειά όπως όλοι μας γιατί το είδος σας εξαφανίζεται μέρα με τη μέρα στά σίγουρα. Όνειρα μπορείτε νά εχετε αλλά απαίτηση να τά πληρώνει ο κοσμάκης είναι ουτοπία ! Πάντως από κοσμοσυρροή καλλα πάτε, Παυλή την άλλη φορά καντο σέ γήπεδο γιά να ….χωρέσετε όλοι !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook